Alesandro Florenci (©Reuters)
Alesandro Florenci (©Reuters)

Atalanta pregovara sa Florencijem

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.07.20. | 19:16

Pouzdanog univerzalca ne žele u Rimu, što će pokušati da iskoriste u Bergamu

Atalanta je u naprednim pregovorima sa Alesandrom Florencijem, koji se ovog leta vraća u Romu posle pozajmice u Valensiji, ali u Rimu ne računaju na njega. To će pokušati da iskoristi Boginja provincije i dobije značajno pojačanje za sledeću sezonu.

Florenci je je jedan u nizu Rominih kapitena, posle Totija i De Rosija, koji "prognani" iz Večnog grada zbog velike plate. Njega je jesenas precrtao trener Paulo Fonseka, koji je na desnom boku preferirao Santona i Spinacolu, dok se u međuvremenu povredio (i oporavio) Zapakosta.

Izabrane vesti

Florenci je ostavio solidan utisak na pozajmici u Valensiji, ali Slepi miševi nisu u mogućnosti da otkupe njegov ugovor, uprkos skromnoj ceni (između 12.000.000 i 15.000.000 evr). Zapravo, osnovni problem španskog kluba je plata igrača koja iznosi 3.000.000 evra po sezoni.

Nije baš za očekivati ni da će Atalanta pristati na toliku platu igrača, mada će morati dodatno da uloži u tim, ukoliko želi da zadrži ovakav uspon.

Florenci je ponikao u Romi, ali je morao da se dokazuje u Krotoneu, iz kojeg je vraćen 2012. godine. U Romi je godinama bio standardan, sakupio je 280 nastupa u svim takmičenjima, ali je odna odjednom precrtan, što je razočaralo sve navijače Vučice baš kao i u Totijevom i De Rosijevom slučaju.


tagovi

Alesandro Florenci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara