Davide Zapakosta (Reuters)
Davide Zapakosta (Reuters)

Atalanta ukrala Fjorentini ispred nosa pojačanje iz Čelsija

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 11:51

Još jedan dobar posao kluba iz Bergama

Fjorentina je raširenih ruku čekala Davidea Zapakostu iz Čelsija ali može samo da gleda kako skreće ka Bergamu i podiže dres Atalante.

Iskusni desni bek je bio na pragu prelaska u Firencu, danima su dogovarani svi detalji a onda je u priču ušla Atalanta i ekspresno završila njegov transfer.

Izabrane vesti

Zapakosta se vraća u Bergamo gde je već igrao u dva navrata. Atalanta ga je prvi put dovela 2011. kao anonimus iz provincijskog niželigaša Isole Irija i odmah ga je poslala na pozajmicu u Avelino koji ga je otkupio. Potom ga je klub iz Bergama vratio nazad 2014. godine, zadržao se jednu sezonu i prešao u Torino gde je eksplodirao. U Torinu je postao reprezentativac Italije i zaslužio transfer u Čelsi kao velika želja tadašnjeg trenera Antonija Kontea. Ipak, odlaskom Kontea je i Zapakosta izgubio mesto u timu Plavaca. Usledile su pozajmice u Romu, pa u Đenovu gde je igrao odlično prošle sezone.

Trener Tuhel mu je ovog leta rekao da ne računa na njega i krenule su transfer spekulacije. Fiorentina ga je videla kao idelanu zamenu za Pola Lirolu koji je danas otputovao na lekarske pregled u Marselj. Viola je nudila pozajmicu s opcijom otkupa, Čelsi i igrač su pristali, a onda se Atalanta pojavila sa kešom. Lombardijski klub je ponudio odmah 10.000.000 evra i završio posao. Zapakosta je sa zadovoljstvom prihvatio povratak u klub u kojem nije ostagvio dubok trag, a igraće i Ligu šampiona za razliku od Fiorentine koja je daleko od Evrope.

Čelsijev bek će večeras doputovati u Italiju, sutra ga očekuju lekarski pregledi i podizanje dresa sa brojem 77. U Atalanti će pojačati konkurenciju Joakimu Meleu i Hansu Hateburu na desnom boku, a nije isključeno da ovaj drugi napusti klub do kraja prelaznog roka. 


tagovi

Davide Zapakostaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara