Atalanta upecala još jednog iz Genka, Belgijancima za šest meseci 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 00:23

Posle Malinovskog put Bergama kreće Danac Mele...

Prethodnih dana govorilo se o ozbiljnim namerama Atalante, zatim o poslu koji je nadomak realizacije, a nekoliko medija u Italiji večeras stavlja tačku na jedan od prvih velikih transfera zimskog prelaznog roka na Apeninima - Joakim Mele (23), desni bek Genka, novi je igrač tima iz Bergama!

Kako se navodi, dogovor je postignut i biće objavljen u narednim danima, posle čega će mladi Danac staviti paraf na višegodišnji ugovor sa italijanskim klubom. Belgijskom Genku, koji je polako prava na ovog momka, sleduje 10.000.000 evra i još neki bonusi koji variraju u odnosu na izvore.

Izabrane vesti

Mele je u Genk stigao iz Alborga pre dve i po godine (1.300.000 evra vrednost transfera) i za to vreme postigao postigao šest i namestio 22 gola. Ove sezone gol i četri asistencije. Radi se o izrazito ofanzivnom spoljnjem igraču koji će u prvih šest meseci biti alternativa za Hansa Hatebura, a po odlasku Holanđanina idućeg leta (koji se očekuje) i prvi izbor Đanpjera Gasperinija.

Danski bek privukao je pažnju mnogih klubova i podigao sopstvenu cenu tokom grupne faze Lige šampiona prošle godine u kojoj je njegov klub igrao protiv Liverpula i Napolija. Zatim, bio je odličan na Evropskom šampionatu za mlade (U21) u Italiji, kada je postigao dva gola protiv Austrije i asistirao protiv Srbije. Zanimljivo, ta dva gola dao je igrajući po levoj strani terena, što pokazuje njegovu polivalentnost.

Ovo je drugi posao Atalante i Genka u poslednjih šest meseci. Pre Melea u Bergamo je stigao Ukrajinac Ruslan Malinovski i to za blizu 15.000.000 evra.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Joakim MehleRuslan Malinovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara