Gabrijel Hajnce u raspravi sa sudijom tokom meča sa Sijetlom (©AFP)
Gabrijel Hajnce u raspravi sa sudijom tokom meča sa Sijetlom (©AFP)

Atlanta mora bez Gabrijela Hajncea, ratoborni Argentinac zaradio suspenziju

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.06.21. | 23:15

MLS: Junajted bez šefa stručnog štaba gostuje Njujork Sitiju, od 01.30 časova. Nekadašnji fudbaler Mančestera i Real Madrida kažnjen jer je sakupio tri žuta kartona

Gabrijel Hajnce je bio beskompromisan kao igrač, a izgleda da je takav i kao trener. Argentinac je posle samo osam utakmica uspeo da sakupi dovoljno žutih kartona u MLS, da će noćas da bude suspendovan. Zato će njegov Atlanta Junajted morati da igra protiv Njujork Sitija (01.30) bez šefa stručnog štaba na klupi.

Hajnce je treću javnu opomenu dobio prethodnog vikenda, na utakmici sa Filadelfijom (2:2). On je u 46. minutu odgurnuo jednog protivničkog igrača koji mu je previše prišao. Posle toga su ušli u žučnu raspravu i obojica su dobili žute kartone.

Izabrane vesti

Ako mi neko priđe, volim da ga odgurnem. Po pravilima fudbala to mi nije dozvoljeno. Trebalo bi da se više priča o igračima, sada mogu samo da kažem da mi je žao. Sudija je postupio ispravno kada mi je pokazao žuti karton“, rekao je Hajnce posle meča, ali je poručio i da ne bi postupio ništa drugačije da je znao da će da bude suspendovan.

01.30: (1,62) Njujork Siti (3,90) Atlanta Junajted (5,60)

Prethodna dva kartona je dobio zbog rasprava sa sudijama. Prvo protiv Sijetl Saundersa, kada je prigovarao arbitru Kevinu Stotu, a zatim i protiv Nju Inglanda, kada je kritikovao Krisa Pensa zbog nekih odluka.

Hajnze je otputovao sa svojom ekipom u Njujork, ali biće mu zabranjen ulazak u tunel ili svlačionice. Sa igračima će moći da se vidi tek po završetku utakmice.

Argentinac nije prvi Atlantin trener koji je zaradio suspenziju u MLS. Žerardo Martino je 2017. bio kažnjen kada je protiv Hjustona iz revolta ispucao loptu na teren.

Desni bek Atlante, Džordž Belo, uverava da se odsustvo Hajncea neće odraziti negativno na ekipu. Umesto bivšeg defanzivca Mančester Junajteda i Real Madrida na klupi će da sedi njegov pomoćnik Marijano Toudli.

Šef je energičan i voli sa nama da priča mnogo tokom utakmice, ali sada neće biti mnogo drugačije. Svi mi donosimo međusobno takvu energiju u ekipu“, kazao je Belo.

Zanimljivo, Hajnce po broju žutih kartona može da parira „najprgavijim“ igračima u ligi. Najviše javnih opomena do sada su sakupili Erik Remedi iz San Hozea i Leandro Gonzalez Pirez, po pet. Još deset fudbalera dobilo je do sada po četiri žuta kartona.

Sudeći po početku sezone, Atlanta i Njujork će da se bore za neku od pozicija koje vode u plej-of. Posle osam mečeva obe ekipe imaju po 11 bodova.

Atlanta je doživela manje poraza, samo jedan, ali je zato pet puta odigrala nerešeno i samo dva puta pobedila. Njujorčani su po tri puta pobedili i izgubili. Od poslednjih pet duela samo su na jednom trijumfovali, protiv Los Anđelesa, sa 2:1. Ipak, na svakoj utakmici ove sezone su dali barem po jedan gol i to treba imati na umu prilikom sastavljanja tiketa.

Atlanta samo na prvom meču u sezoni nije dala gol, protiv Orlando Sitija (0:0). Protivničke mreže je zatresla 11 puta, dala je četiri pogotka manje od Njujorka. Filijala Mančester Sitija ima drugi najbolji napad u čitavoj Istočnoj konferenciji, iako zauzima slabo sedmo mesto na tabeli. Samo je Orlando Siti efikasniji od njih, postigao je 16 pogodaka.

Njujork Siti i Atlanta su se do sada sastali ukupno osam puta. Junajted je nešto bolji, trijumfovao je u četiri navrata, a uz to su dva meča završena nerešenim ishodom. Poslednji duel, u septembru 2019. godine, pripao je ipak Njujorku, sa 4:1.


tagovi

MLSAtlanta junajtedNjujork Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara