©Reuters
©Reuters

Atletiko blindira Oblaka: Najbolji golman sveta do 2028. u Madridu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 17:34

U Španiji očekuju da Slovenac narednih dana produži ugovor

Iako u prethodnoj sezoni nisu uspeli da odbrane šampionski tron, pa čak ni da održe korak u odnosu na gradskog rivala Real i makar očuvaju neizvesnost, Jorgandžije se uoči nove šampionske trke nisu odlučile da zvučnim pojačanjima pokušaju da se vrate u najužu konkurenciju za vrh. Umesto potere za novajlijama u crveno-belom delu Madrida upustili su se u misiju produžetka ugovora sa važnim igračima koji postaju slobodni narednog leta i,kako javljaju španski mediji, uspeli su u tome.

Atletiko Madrid razrešio je kapitalni deo posla kada je u pitanju produžetak ugovora sa igračima koji ulaze u poslednju godinu saradnje s obzirom na to da se u narednim danima očekuje da Jan Oblak stavi paraf na produžetak saradnje do 2028. godine, saznaje Marka, a prema najavama istog izvora sa Pirinejskog poluostrva na isti korak već se odlučio vezni fudbaler Tomas Lemar koji je prihvatio produžetak ugovora do 2027. godine.

Izabrane vesti

Slovenački golman koji je u Madrid stigao iz Benfike 2014. godine mesecima unazad je pregovarao sa čelnicima kluba sa kojima je dogovorio šestogodišnji ugovor.

Ukoliko Oblak u aktuelnoj sredini zaista ostane do kraja predviđene saradnje stigao bi do impresivnih 14 godina u istoj sredini.

Postignutim dogovorom čelnici madridskog kluba su izbegli veću neizvesnost po pitanju golmanove sudbine s obzirom na to da je ulazio u poslednju godin ugovora što znači da je već naredne zime mogao da postigne ugovor sa eventualnim novim poslodavcem.

Španski mediji istakli su da će Oblakova plata ostati nepromenjena te će i u narednom periodu inkasirati neto iznos od 10.000.000 evra godišnje. Zamenik kapitena Kokea godinama unazad se među stativama Jorgandžija ustalio i kao jedan od lidera aktuelne generacije, a do sada je zabeležio minute na 352 duela.

Istovremeno, Jorgandžije su dogovorile i nastavak saradnje sa još jednim od igrača koji ulazi u poslednju godinu ugovora - Tomasom Lemarom, a vezni igrač po novom sporazumu u španskoj prestonici će se zadržati do 2027. godine. Dogovoru sa Lemarom prethodili su takođe dugi pregovori, a klub i igrač su našli zajednički jezik nakon što je reprezentativac Francuske promenio agenta.


tagovi

Atletiko MadridJan Oblak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara