Čekajući pojačanja (© Reuters)
Čekajući pojačanja (© Reuters)

Atletiko Madrid dovodi Murinja za 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 09:44

Kažu da je bolji od Arauha

Sprema se Atletiko Madrid za osvežavanje poslednje linije. Maltene se dogovorio sa Čaglarom Sojundžuom iz Lestera (stiže bez obeštećenja), a sva je prilika da Turčin neće biti jedini novajlija u ekipi Dijega Simeonea za narednu sezonu. Vesti iz Južne Amerike sugerišu da će put glavnom grada Španije i Santjago Murinjo.

Reč je o jednom od najtalentovanijih urugvajskih defanzivaca, članu tamošnjeg Rasinga, koji je toliko dobro odigrao u matičnoj zemlji da se sprema za veliki iskorak u karijeri. Posle samo 31 utakmice za klub iz Montevidea, 21-godišnji štoper bi mogao da pojača Atletiko, iako su ga želeli timovi iz Argentine i Brazila.

Izabrane vesti

Priča sa Atletikom je odmakla više od početnog interesovanja. Mnogo klubova želi Murinja, ali Madriđani su mu u ovom času najbliži“, potvrdio je Vašington Lisandro, predsednk Rasinga.

Kakav je uspon Murinja najbolje potvrđuje činjenica da je pre bezmalo godinu dana, 22. maja 2022. debitovao u prvenstvu Urugvaja i u međuvremenu se pozicoinirao kao jedan od lidera ekipe. Kako zbog visine (186 centimetara), tako i sposobnosti da gradi akcije iz poslednje linije što je u modernom fudbalu veliki plus za štopere.

Santjaga su često upoređivali sa Ronaldom Arauhom (takođe Urugvajcem, sada u Barseloni), pre svega zbog snage, mada bih rekao da je jači od njega“, dodao je Lisandro.

Koliko je Atleitko vešt pregovarač vidi se na osnovu podatka da je pre samo tri sedmice kontaktirao čelnike Rasinga i vrlo brzo se s njima dogovorio. Kako u ugovoru Santjaga Murinja ne postoji otkupna klauzula, klubovi su se sporazumeli da Madriđani plate obeštećenje u visini od 3.000.000 evra. Sav novac neće završiti u kasi Rasinga, 20 odsto sleduje Nasionalu, iz koga je ovaj talentovani defanzivac januara prošle godine stigao u sadašnji klub.

Atletiko već ima dobro iskustvo prilikom dovođenja talentovanog štopera iz Urugvaja. Pre deset godina angažovao je Hose Mariju Himenesa, a momak je u međuvremenu postao reprezentativac i na nedeljnom gostovanju Elćeu će odigrati 200. meč u Primeri.


tagovi

Santjago MurinjoAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara