Gabrijel Paulista (Reuters)
Gabrijel Paulista (Reuters)

Atletiko morao hitno da reaguje, stiže najskuplji igrač Valensije

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 14:08

Madriđani kradu pojačanje Bešiktašu ispred nosa

Nije Atletiko Madrid planirao dovođenje štopera ove zime ali je na kraju bio primoran. Nakon što je Čaglar Sojundžu otišao u Fenerbahče, povredio im se Hose Marija Himenez, van tima je i Sezar Aspilikueta pa je klub je bio prinuđen da reaguje na zimskoj pijaci.

Izbor je pao na Valensijinog dugogodišnjeg štopera Gabrijela Paulistu koji je bio na putu za Bešiktaš. Madriđani su uskočili u igru, pokvarili posao Turcima i Brazilac sa španskim pasošem je promenio mišljenje i na pragu je potpisa za Kolčonjerose.

Izabrane vesti

Gabrijel Paulista je zamenik kapitena i jedan od igrača sa najdužim stažom u Valensiji. Ali i najplaćeniji u ekipi jer njegova bruto plata košta klub 5.000.000 evra na godišnjem nivou. Ove sezone je odigrao 18 utakmica za Slepe miševe, a 20 odigranih mečeva bi mu garantovalo automatski produžetak saradnje na godinu dana i povišicu plate na 6.000.000 evra.

Obzirom da je Valensija u lošoj finansijsjkoj situaciji, klub se trudio da Paulista ne dođe do 20 odigranih mečeva u sezoni i da ga se reši već ove zime. Kada je stigla ponuda Bešiktaša, na Mestalji su je oberučke prihvatili, a prihvatio je i Paulistu jer su mu Turci ponudili još bogatiju platu.

I dok su se dogovarali poslednji detalji transfera, javio se Atletiko. Madriđani su mu ponudili manje novca od Turaka ali je igrač iz sportskih motiva promenio mišljenje i izabrao da karijeru nastavi u prestonici. Atletiko mu nudi ugovor do kraja sezone uz opciju da se saradnja produži na još jednu szeonu. Njemu to odgovara, ostaje da se dogovore Atletiko i Valensija. Ali ni to ne bi trebalo da bude probčem jer se klubu sa Mestalje isplati i da besplatno pusti brazilskog defanzivca.


tagovi

Gabrijel PaulistaZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara