Harlan Barera (©AFP)
Harlan Barera (©AFP)

Atletiko Nasional hvata poslednji voz za nastavak šampionske misije

Vreme čitanja: 4min | pon. 26.09.22. | 23:05

Kolumbija 1: Tim iz Medeljina kasno upalio motore u Klausuri, ali je na pragu najbolji osam

Posle osvojene Aperture i bez obaveza na internacionalnoj sceni u ovoj godini, igra Atletiko Nasionala, najtrofjenijeg kolumbijskog kluba, znatno je ispod očekivanog nivoa u nastavku sezone i formatu Klausura. Tim iz Medeljina trenutno je van kvalifikacione zone i mesta koja vode u eliminacionu fazu takmičenja. Ipak, taj zaostatak nije prevelik i može biti nadoknađen koliko noćas (03.05) kada mu u sklopu 14. kola na stadion Atanasio Žirardot dolazi Patriotas iz Tunhe.

Velikan iz Antiokije trenutno zauzima desetu poziciju u formatu Klausura sa 19 osvojenih bodova, i još je na maloj udaljenosti od ostalih timova van zone doigravanja. Njegova dosadašnja kampanja broji pet pobeda, četiri remija i tri poraza. S jedne strane ima najbolji napad u ligi sa 23 postignuta gola na 12 utakmica, ali sa druge strane, primio je čak 18 pogodaka i ima odbranu koja je jedna od najlošijih u ligi.

Izabrane vesti

Momentum tima koji predvodi Ernan Erera je pozitivan, pošto je pobedio u poslednje dve odigrane utakmice. Pre dve nedelje u gostima je tim iz Medeljina uspeo da minimalnim rezultatom savlada Jaguares iz Kordobe, a kao domaći tim je u poslednjem meču pregazio Deportivo Kali. Iako je sastav iz Kalija jedan od najlošijih timova u Kolumbiji danas, Atletiko Nasional je imao punu kontrolu nad mečom, u kojem je na kraju slavio sa 3:0. Takođe je vredno napomenuti da Verdolagasi na ovaj duel dolaze iz dva meča bez primljenog gola, što je kada se pogleda broj primljenih golova, do sada predstavljao ozbiljan problem.

Sada, vraćajući se igri kod kuće, Atletiko ima priliku da produži pobednički niz i da se konačno konsoliduje u klasifikacionoj zoni. Eventualnom pobedom, izabranici Ernana Erere bi došli do 22 boda u trenutnom formatu, što bi ih izjednačilo sa čak pet timova u gornjem delu tabele. Kao domaći tim, El Verde u dosadašnjoj kampanji beleži tri pobede, dva remija i poraz, uz 12 postignutih i sedam primljenih golova, i u ovaj okršaj ulazi sa četiri meča bez poraza.

03.05: (1,45) Atletiko Nasional (4,10) Patriotas (6,75)

Zeleni će za duel ponovo moći da računaju na Harlana Bareru, koji je odradio tri meča suspenzije koja su mu izrečena posle isključenja na utakmici protiv Envigada. Ipat, sastav iz Medeljina ostaće bez Džona Dukea zbog povrede i Žaidera Asprile koji je pozvan u reprezentaciju Kolumbije do 20 godina.

Sa druge strane nalazi se tim Patriotasa, koji posle 13 odigranih mečeva zauzima 17. poziciju u Klausuri, kao četvrti najgori tim u prvenstvu do sada.

Los Lanserosi u dosadašnjoj kampanji imaju samo dve pobede, pored četiri remija i sedam poraza, uz 12 postignutih i 17 primljenih golova. Pored toga što je jedna od najlošijih ekipa u ligi, sastav iz Tunhe prolazi kroz apsolutno negativan momenat. Čak sedam susreta je bez slavlja, uz četiri neuspeha i tri nerešena sudara. U prošlom meču je na svom terenu odigrao remi bez golova protiv Alijansa Petrolere, a pre toga kao gost je poražen rezultatom 2:0 od Amerike iz Kalija.

Zapravo, igranje na strani predstavlja problem za tim koji nema veliki kapacitet. U gostima Patriotas nije pobedio nijednom na šest odigranih utakmica u dosadašnjem formatu, a izgubio je čak pet puta i imao samo jedan remi. Takođe, tim koji predvodi Hose Eugenio Ernandes postigao je vrlo malo golova na gostujućim nastupima, samo pet uz 12 primljenih.

Iako Atletiko Nasional nije imao kampanju koja se od njega očekivala do ovog trenutka, prolazi kroz trenutak uspona i jedan je od glavnih kandidata za titulu. Iako je samo matematički moguće, Patriote nemaju izgledne šanse za plasman i verovatno će ostati na poslednjim pozicijama do kraja takmičenja.

Poslednjih pet duela ovih timova završena su pobedama Atletiko Nasionala, svrstavajući tu i ubedljvih 7:1 iz maja 2021. godine. Sa druge strane, Patriotas je tek jednom u poslednjih deset obračuna uspeo da dobije ovog rivala, i to u Klausuri 2020, kada je na svom terenu La Independensija u Tunhi slavio 2:1.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

KOLUMBIJA 1 (KLAUSURA) – 14. KOLO

Subota

Bukaramanga – Onse Kaldas 0:0

Miljonarios – Amerika Kali 2:2 (1:1)

/Gomez 30, Valensija 67 – Perez 22, Moskera 90+5/

Nedelja

Envigado – Independijente Medeljin 1:2 (1:0)

/Londonjo 45 - Pons 54, Kambindo 90/

Union Magdalena - Santa Fe 0:2 (0:0)

/Morelo 61pen, Estupinjan 90pen/

Ponedeljak

Alijansa Petrolera - Junior 0:1 (0:1)

/Sambueza 27/

Tolima - Deportivo Pereira 1:3 (1:1)

/Ibarguren 15 - Berio 22, Ramirez 75, Kastro 90/

Deportivo Kali - La Ekidad U TOKU

Utorak

01.00: (3,20) Jaguares (2,65) Agvilas (2,55)

03.05: (1,45) Atletiko Nasional (4,10) Patriotas (6,75)

Sreda

02.00: (1,57) Deportivo Pasto (3,50) Kortulua (6,25)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Atletiko NasionalPatriotas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara