Andres Andrade (u sredini), fudbaler Atletiko Nasionala (©AFP)
Andres Andrade (u sredini), fudbaler Atletiko Nasionala (©AFP)

Atletiko Nasional protiv stare "mušterije" traži šestu pobedu u nizu

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 23:05

Trikolori u noći između četvrtka i petka (03.05) dočekuju Patriotase u prvom susretu osmine finala Kupa Kolumbije

Poslednja dva meča prvih susreta osmine finala Kupa Kolumbije na programu su u noći između četvrtka i petka. Derbi se igra od 03.05 časova po srednjeevropskom vremenu, kada će Atletiko Nasional da dočeka Patriotas.

Trojica fudbalera Atletika dobili su poziv selektora reprezentacije Kolumbije za nastavak kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Reč je o Jersonu Kandelu, Andresu Andradeu i Baldomeru Perlazi. Posle reakcije Trikolora, njih trojica su dobili dozvolu da odigraju meč sa Patriotasom, posle čega će odmah morati da se pojave na okupljanju nacionalne selekcije.

Izabrane vesti

Sa njima u timu ne dovodi se pitanje favorita. Atletiko Nasional igra u sjajnoj formi, u kolumbijskoj Klausuri je prvi na tabeli posle šest kola. Nije još doživeo poraz, ima pet pobeda i remi u prvom kolu.

03.05: (1,32) Atletiko Nacional (4,50) Patriotas (10,0)

Dodatan plus noćas mu je taj što će u protokolu posle dužeg vremena da bude Emanuel Olivera. On je imao problema sa povredom i nije trenirao nekoliko nedelja.

Nisu međutim Trikolori kompletni. Felipe Agvilar. On je morao da otvori bolovanje na tri nedelje, zbog povrede desne noge.

Krećemo od premise da imamo najbolji tim i da je važno da to dokažemo na tuniru. Moramo da budemo svesni da se igraju dva meča i da između njih igramo i ligu. Spremili smo tim dobro, svi igrači su nam važni, da budu motivisani kada je potrebno da reaguju“, kazao je trener Alehandro Restrepo.

Za razliku od Atletika, Patriotas ima lošu sezonu na početku Klausure. Posle šest kola je osvojio samo pet bodova, od čega svega jedan u poslednja tri meča.

Atletiko Nasional je bio bolji od Patriotasa na šest od poslednjih sedam susreta. Ove godine ga je već tukao dva puta, u aprilu na svom terenu sa 7:1, a potom pre desetak dana kao gost sa 3:0.

Poslednji put su u Kupu Kolumbije Atletiko Nasional i Patriotas igrali 2018. godine, takođe u osmini finala. Tada su Trikolori trijumfovali u oba meča sa po 1:0.

KUP KOLUMBIJE – OSMINA FINALA (PRVI MEČEVI)

Sreda

La Ekidad – Ljanores 1:0 (0:0)

Četvrtak

Deportivo Kali – Independijente Medeljin 2:2 (1:1)

Deportivo Pasto – Petrolera 3:1 (2:0)

Tolima – Agvilas 1:0 (0:0)

Hunior – Pereira 4:3 (1:0)

Santa Fe – Bukaramanga U TOKU

Petak

01.00: (1,57) Amerika Kali (3,60) Jaguares Kordoba (6,00)

03.05: (1,32) Atletiko Nacional (4,50) Patriotas (10,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup KolumbijeAtletiko NasionalPatriotas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara