Gol Grizmana (©Reuters)
Gol Grizmana (©Reuters)

Atletiko nastavio seriju, a ne može se reći da je zaslužio: Osasuna oštećena, Madriđani dobro krenuli pa stali (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.09.23. | 23:34

Madriđani upisali 11. uzastopnu pobedu nad Osasunom (2:0), kojoj je neopravdano poništen gol za 1:1

Sjajni su bili izabranici Dijega Simeonea u madridskom derbiju pre četiri dana i potpuno zasluženo savladali Real 3:1, ali uprkos večerašnjoj pobedi 2:0 nad Osasunom u gostima ne može se reći isto.

Nakon što je poveo golom Antoana Grizmana u 20. minutu, Atletiko Madrid je (neočekivano) potpuno stao i prepustio inicijativu rivalu. Do kraja poluvremena gosti su uspešno kontrolisali napade rivala i držali ga daleko od svog gola, ali po povratku sa odmora situacija je postala mnogo dramatičnija po Jorgandžije. Uporni Bikovi potpuno su sabili Madriđane na njihovu polovinu i držali ih bez ikakvih napadačkih ambicija da se grčevito brane, a onda u 76. minutu uspeli i da izjednače. Ipak, pogodak Davida Garsije posle kornera nije priznat, pa je samo nekoliko minuta kasnije Rodrigo Rikelme iz kontranapada rešio pitanje pobednika. Bio je to prvenac 23-godišnjeg povratnika u Atletiko nakon pozajmica Bornmutu, Mirandesu i Đironi.

Izabrane vesti

Više od njegovog gola, međutim, pričaće se o situaciji kada je Osasuna mogla do izjednačenja. Može se reći i morala, pošto je utisak da je arbitar Huan Martinez neopravdano poništio gol štoperu domaćih. Odmah nakon što se mreža zatresla, arbitar je signalizirao faul, a odluku nije promenio ni posle konsultacija sa VAR sobom. Možda i bi da je gledao snimak, pošto bi video da je Oroza, pre nego što je nehotice zakačio Vicela po licu, odgurnuo igrač Atletika, Hoze Himenez.

Biće sigurno negodovanja iz Pamplone narednih dana, ali ishod duela se neće menjati. Atletikov pobednički niz u mečevima protiv Osasusne, započet pre pet godina, i dalje traje.

Sporna situacija uticala je i da se rasplamsa tenzija na terenu. Zbog žustrog negodovanja prvo je isključen trener domaćih Arasate, a u finišu utakmice zbog koškanja su u svlačioni morali Ćimi Avilja sa jedne i Alvaro Morata sa druge strane. Otežaće to posao njihovim ekipama u narednom kolu, posebno kada je Atletiko u pitanju, jer su gosti večeras već igrali bez Memfisa Depaja, Stefana Savića, Anhela Koree, Pabla Bariosa, Tomasa Le Mara, Rodriga De Pola, Čalgara Sojundžua i Reinilda.

Atletiko se sa ova tri boda popeo na peto mesto Primere i ima šest bodova manje od vodeće Đirone, uz utakmicu manje, dok je Osasuna ostala na 14. poziciji sa sedam bodova iz isto toliko mečeva, ali i samo jednim u poslednja četiri kola. Ako bi češće igrali kao u drugom poluvremenu večerašnjeg duela, Bikovi bi sigurno imali bolji bodovni saldo.

PRIMERA - 7. KOLO

Utorak

Sevilja - Almerija 5:1 (3:0)

/En Nesiri 7, Lukebakio 8, Suso 38, Lamela 51, Salas 90+2 - Suarez 71pen/

Majorka - Barselona 2:2 (2:1)

/Murići 8, Prats 45+3 – Rafinja 41, Lopez 75/

Sreda

Bilbao - Hetafe 2:2 (1:0)

/Berčiče 6, I. Vilijams 62 - Alvarez 51, Latasa 83/

Real Madrid - Las Palmas 2:0 (1:0)

/Dijaz 45+3, Hoselu 54/

Viljareal - Đirona 1:2 (0:0)

/Pareho 49 penal - Dovbik 56, E. Garsija 61/

Kadiz - Rajo Valjekano 0:0

Valensija - Real Sosijedad 0:1 (0:1)

/Fernandez 32/

Četvrtak

Selta - Alaves 1:1 (1:0)

/Marin 35ag - Samu 73/

Granada - Betis 1:1 (0:0)

/Boje 67 – Dijao 51/

Osasuna - Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

/Grizman 20, Rikelme 81/



tagovi

Atletiko MadridOsasunaPrimeraAntoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara