Arek Milik (©Reuters)
Arek Milik (©Reuters)

Atletiko se vraća za sto u januaru, na Miliku je da ubedi Napoli

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 18:09

Problem će unapred biti cena

Skoro godinu dana postoji zavrzlama oko statusa Arkadijuša Milika. Otkako se pomenula priča o potpisivanju novog ugovora, a Milik odbio da potpiše isti u želji da okrene novi list u karijeri, potpuno je skrajnut iz tima, da bi letos bio izbačen iz takmičarskog sastava i nije prijavljen ni za jedno takmičenje.

Milik danas samo trenira sa ekipom i čeka bolje sutra, a to bolje vreme moglo bi da dođe već u januaru. Jasno je, samo pod uslovom ako Napoli bude našao kupca spremnog da izađe u susret ozbiljnim finansijskim zahtevima poznatog tvrdog pregovarača Aurelija de Laurentisa. Govori se o sumi od 20.000.000 evra, bez obzira na to što Milik ulazi u završnih šest meseci ugovora sa Napolijem.

Izabrane vesti

Na jugu Italije već se priča o tome da će se Atletiko Madrid vratiti za pregovarački sto. Prvenstveno zbog povrede Dijega Koste, ali i zbog toga što je Luis Suarez van tima zbog pozitivnog PCR testa na virus korona, u Atletiku intenzivno razmišljaju o trećem napadaču koji bi pojačao konkurenciju, a Milik je viđen kao idealno pojačanje u knjigama Dijega Simeonea. To je svojevremeno bio Edinson Kavani, ali je ta priča propala zbog previsokih finansijskih zahteva urugvajskog centarfora koji je u međuvremenu završio u Mančester junajtedu.

Kako se šuška, Milik namerava da zajedno sa svojim zastupnicima sedne za sto sa ljudima iz Napolija i pokušaju da ispregovaraju raniji odlazak po realnim uslovima, jer želi da zaigra u nacionalnom timu na Evropskom prvenstvu. Jasno je da će upravo novac u ovim teškim uslovima biti problem realizaciji transfera, pogotovo ako De Laurentis ne popusti zahteve, pa je realnije da se Milik unapred dogovori transfer u Atletiko za sledeće leto. Ako bi se tako završila njegova drama, to znači da bi Milik izvesno propustio EURO naredne godine, gde se Poljska takmiči u grupi zajedno sa Španijom, Švedskom i Slovačkom zbog nedostatka takmičarskih minuta.

Biće ovo duga zima za Milika...



tagovi

Arkadijuš MilikZimski prelazni rok 2021NapoliAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara