Aitor Fernandez (©Reuters)
Aitor Fernandez (©Reuters)

Atletiko traži golmana koji pristaje na Oblakovu neprikosnovenost

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 14:20

Rohiblankosima zapalo za oko Bilbaovo dete

Atletiko Madrid kreće u potragu za golmanom koji će pristati da živi, radi i trenira u senci Jana Oblaka – meta Rohiblankosa je prvi golman Levantea Aitor Fernandez koji iza sebe ima odličnu sezonu u Primeri. Nekadašnji polaznik Bilbaove fudbalske škole i bivši golman Viljareala B i Numansije odigrao je sezonu života počevši da ubira plodove svog fudbalskog rada na pragu tridesetih godina.

Nije lako biti broj dva među stativama, kada pored sebe imate jednog od najboljih, ako ne i najboljeg golmana planete, ali nekome upravo može da bude izazov konstantan rad sa autentičnim brojem jedan kakav je reprezentativni golman Slovenije. Rezervni golman ekipe sa stadiona Vanda Metropolitano Antonio Adan ne želi više tu ulogu i spreman je da napusti klub u potrazi za novim izazovom. Adanov cilj je veća minutaža, pošto je od dolaska u Atletiko na leto 2018. godine odigrao samo dva prvenstvena meča (114 minuta), odnosno pet kup utakmica. Želja mu je lisabonski Sporting, klub u kojem bi imao mnogo zančajniju ulogu od postojeće.

Izabrane vesti

Dakle, prvi izbor madridskog kluba za sekundarno mesto među stativama jeste Fernandez koji je svojim intervencijama praktično osobodio Levante borbe za opstanak (klub iz Valensije završio je na 12. mestu). Vrednost mu se procenjuje na 10.000.000. evra, a ugovor mu ističe 2023. godine. Naredni dani doneće nam i Levanteova potraživanja za 29-godišnjeg čuvara mreže, pa će biti jasnije da li Oblak dobija novog kolegu koji će morati da se pomiri sa njegovom vladavinom.

 


tagovi

Letnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara