Antoan Grizman (©Reuters)
Antoan Grizman (©Reuters)

Atletiko u Valensiji traži izlazak iz krize, Sosijedad u Vigu bez Ojarzabala

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.10.21. | 12:15

Primera: Madriđani posle dve utakmice bez pobede gostuju Levanteu, koji nema nijedan trijumf u šampionatu Španije. Promo kvota u Mozzartu na dvojku u Valensiji - 1,75

Čolovi ratnici ove sezone se muče, ali i dalje drže priključak sa timovima iz vrha. Primera je ove sezone veoma neizvesna. Real takođe dosta gubi bodove, da ne pričamo o Barseloni, pa je večerašnja (21.30) utakmica u Valensiji protiv Levantea prilika za Atletiko da se trijumfom izjednači sa gradskim rivalom, Realom. Jorgandžije su imali tri pobede u nizu u gostima, ali je prekinula tu seriju porazom od Alavesa u Vitoriji (0:1). Levante je, uz Hetafe, jedini tim koji nije osetio slast pobede u ovom šampionatu. Primio je čak 18 golova, najviše u španskoj eliti.

Šampion Španije je u nedelju uveče odigrao 2:2 na Vanda Metropolitani protiv Sosijedada. Gubio je sa 2:0, ali je Luis Suarez sa dva gola doneo bod Jorgandžijama. Urugvajski as je jedina svetla tačka u timu argentinskog stručnjaka. Postigao je šest golova u prvenstvu, tri manje od Francuza Karima Benzeme iz Reala, najubojitijeg golgetera u Španiji. Nekada granitna odbrana na čelu sa Slovencem Janom Oblakom prima dosta pogodaka. Na poslednje dve utakmice u Madridu, protiv Liverpula u Ligi šampiona i Sosijedada u Primeri mreža jednog od najboljih golmana današnjice se zatresla čak pet puta.

Izabrane vesti

21.30: (5,40) Levante (3,70) Atletiko Madrid (1,75)

U napadu Atletika osim nedodirljivih Suareza trebalo bi da bude Antoan Grizman. Francuz posti u Primeri otkad se u finišu letnjeg prelaznog roka vratio posle kraha u Barseloni. Na šest utakmica nije postigao gol u prvenstvu, ali je u Ligi šampiona zatresao mreže tri puta, od toga dva Liverpulu. Simeone je i protiv Sosijedada igrao sa trojicom napadača. Osim ove dvojice iskusnih golgetera, u timu je bio i Portugaalc Žoao Feliks koji sada dejstvuje s krila.

Za Atletiko neće moći da igraju povređeni Toma Lemar i Markos Ljorente, dok je i dalje rovit crnogorski štoper Stefan Savić. On bi mogao da počne meč sa klupe za rezerve. I domaćin neće biti kompletan. Nedostajaće Škodran Mustafi, Melero, Serđo Postiđo, Malsa i Hose Kampanja.

Prošle sezone, Atletiko nije uspeo da pobedi današnjeg rivala. U Madridu je poražen sa 2:0, dok je u Valensiji bilo 1:1.

----------------------------------

Utakmice španske Primere možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Sosijedad ima šansu da se opet vrati na čelo Primere, ali će imati težak zadatak u Vigu protiv Selte (19.00). Baskijski tim je devet mečeva bez poraza. Samo je na premijeri poražen od Barselone, a posle toga dva i po meseca ne zna za neuspeh, odnosno 12 mečeva u nizu u svim takmičenjima. Odličan je španski reprezentativac Mikel Ojarzabal, strelac šest pogodaka u novoj sezoni. Međutim, najbolji igrač Sosijedada se povredio i neće igrati u Galiciji, ali u San Sebastijanu čine sve da ga osposobe za komšijski derbi sa Bilbaom u nedelju.

19.00: (2,95) Selta Vigo (3,05) Real Sosijedad (2,75)

Selta ima očajan skor na svom terenu. Na pet utakmica tim Argentinca Eduarda Ćaća Kudeta ima samo jedan trijumf, uz četiri poraza.

ŠPANIJA 1 - 11. KOLO

Utorak

Alaves - Elče 1:0 (0:0)

/Ndiaje 47/

Espanjol - Atletik Bilbao 1:1 (1:0)

/De Tomas 33 - Vilijams 52/

Viljareal - Kadiz 3:3 (1:2)

/Tores 43, Dia 80, Danžuma 90+5 - Lozano 14, 45+1, 52/

Sreda

Majorka - Sevilja 1:1 (1:0)

/Sančez 22 - Lamela 73/

Rajo Valjekano - Barselona 1:0 (1:0)

/Falkao 30/

Betis - Valensija 4:1 (2.1)

/Iglesijas 14p, 30, Pecelja 61, Huanmi 68 - Gabrijel Paulista/

Real Madrid - Osasuna 0:0

Četvrtak

19.00: (2,95) Selta Vigo (3,05) Real Sosijedad (2,75)

20.00: (2.60) Granada (2.85) Hetafe (3.40)

21.30: (5,40) Levante (3,70) Atletiko Madrid (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraŠpanijaAtletiko MadridLevanteReal SosijedadSosijedadMikel Ojarzabal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara