Detalj sa Alkoraza (©AFP)
Detalj sa Alkoraza (©AFP)

Atletikov izduvani balon: Šizofrena Ueska uhapsila Suareza

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.09.20. | 20:44

Nije svaki dan šestica…

Euforija je zahvatila crveno-belu stranu Madrida. Žoao Feliks je blistao, Luis Suarez na debiju postigao dva gola i upisao asistenciju, Atletiko je pregazio Granadu sa 6:1, počelo je opet da se priča o napadu na titulu. Samo koji dan kasnije hladan tuš za navijače. Balon uzbuđenja se izduvao, a Ueska je uhvatila ceo tim Jorgandžija u klopku. U četvrtom kolu Primere bez golova na Alkorazu uz nimalo uzbudljivu izvedbu izabranika Dijega Simeonea.

Dovoljno je samo reći da u prvih 45 minuta Atletiko nije ni šutnuo u gol protivnika. A ni u drugom nije bio posebno opasan. Osim u samom finišu kada je zaista izvršio žestok pritisak na domaćina. Ali kad podvučemo crtu, Ueska je imala možda i bolje prilike, mada nije bilo šansi koje bismo svrstali u kategoriju “zicera”. Možda udarac Haimea Seoanea iz prvog poluvremena, sam je bio na petercu, ali je glavom tukao koji metar iznad gola. Na drugoj strani, 89. minut i dobra situacija za Feliksa, volejom je tukao posred gola i šansa je otišla u nepovrat.

Izabrane vesti

Suarezu na debiju u startnih 11 Atletika jednostavno nije išlo, a mučili su se Madriđani i kad ga je na terenu zamenio Dijego Kosta, mada je on u tandemu sa sa Janikom Fereirom Karaskom uneo nešto energije u igru. Daleko ispod onog što smo očekivali posle šestice na startu Atletikove sezone. Tek da ne pomisle u Madridu da su već šampioni.

Ako ništa drugo, već 18. uzastopna utakmica Atletika u prvenstvu bez poraza. Još dve fale da se izjednači najbolji učinak u eri Simeonea. Poslednji poraz u Primeri madridski crveno-beli doživeli su još 1. februara. I nema ničeg novog u tome što je njima pakleno teško dati gol. Problem je u tome što se napred i dalje muče više no ostale evropske velesile sa najvišim ambicijama. Svaka čast na dovođenju Suareza, Atletiko još nije na tom nivou.

Mada treba reći da je i Ueska čudnovata voćka. Igrali su Maćinovi puleni nerešeno s Atletikom, ranije i sa Valensijom na Mestalji i Viljarealom na Madrigalu, samo da bi kod kuće izgubili od nejakog Kadiza sa 0:2?!

Kad već pomenusmo Viljareal, malo radosti za Žutu podmornicu posle užasne utakmice sa Barselonom, danas mnogo lakši izazov i pobeda od 3:1 protiv Alavesa. Strelci su bili Pako Alkaser – dva puta - te Đerar Moreno. Ovaj drugi je sa penala postigao treći gol na četiri utakmice u dosadašnjem toku sezone i polako se u Španiji pravi pritisak na Luisa Enrikea da ga zove u reprezentaciju.

Jedina zamerka na večerašnji meč - isključenje trenea Unaja Emerija u 88. minutu zbog svađe sa suparničkom klupom?!

PRIMERA - 4. KOLO

Utorak

Sosijedad - Valensija 0:1 (0:0)

/Maksi Gomez 75/

Hetafe - Betis 3:0 (3:0)

/Anhel 13, 42, Kukurelja 39/

Sreda

Ueska – Atletiko Madrid 0:0

Viljareal – Alaves 3:1 (2:1)

/Alkaser 13, 67, Moreno 45pen – Mendez 37/

21.30: (1,80) Eibar (3,40) Elče (4,90)

21.30: (1,30) Real Madrid (5,70) Valjadolid (9,00)

Četvrtak

19.00: (1,60) Bilbao (3,50) Kadiz (7,00)

19.00: (1,45) Sevilja (4,40) Levante (7,50)

21.30: (6,00) Selta (4,10) Barselona (1,55)

Granada - Osasuna *odloženo

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ueska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara