Radost Atletika (©AFP)
Radost Atletika (©AFP)

Atletikov juriš po osminu finala Kupa Brazila i početak novog niza

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.04.22. | 23:10

Tim iz Gojanije posle debakla u Brazileirau vida rane u najmasovnijem takmičenju

Susretom između Atletiko Gojanijensea i Kujabe završava se ovonedeljni set okršaja za prvo kolo šesnaestine finalna Kupa Brazila. Poprište bitke biće na stadionu Antonio Ačioli u Gojaniji (02.30). Biće to 14. od 16 utakmica koje je planirano da se odigraju u ovaoj fazi takmičenja. Zbog velikog broja nastupa i međunarodnih obaveza, utakmice između Palmeirasa i Žuazeirensea, zakazane za 30. april, i Altosa i Flamenga, zakazane za 1. maj, sačekaće dodelu novog termina, kako bi se kompletirao raspored.

Ovo će biti prvi susret Atletiko Gojanijensea nakon što mu je prekinut niz od 13 mečeva bez poraza. Serija, koja je počela 24. februara, imala je devet pobeda i četiri remija, a sadržala je utakmice u prvenstvu Goijano, u kojem je Dragao osvojio titulu, u Kupu Brazila, Kopa Sudamerikani i Brazileirau.

Izabrane vesti

Tim iz Gojanije razbijen je rezultatom 4:0 prethodnog vikenda u sklopu drugog kola Serije A na gostovanju u Bragansi od Red Bul Bragantina. U svom debiju na najjačoj klupskoj smotri Brazila, Atletiko je igrao nerešeno 1:1 sa Flamengom i to je jedini bod koji ga deli od samog dna tabele i svrstava na 18. poziciju.

U Kupu Sudamerikani, sa šest bodova iz dve utakmice, Zmajevi su vodeći sastav u grupi F. Takmičenje u Kupu Brazila, počeo je od prve faze u kojoj se odrekao prednosti nerešenog rezultata koji je postigao u gostima protiv Uniao Rondonopolisa, te je u revanšu na svom terenu slavio sa ubedljivih 3:0. U drugoj fazi, žrtva je bila Nova Venecija iz Espirito Santa, protiv koje su slavili sa 2:1.

02.30: (2.05) Atletiko GO (3.05) Kujaba (3.80)

Kujaba je takođe imala dug niz utakmica u kojima nije poražena i koji je nedavno prekinut. Klub je zabeležio 14 utakmica bez poraza uz 12 pobeda i dva remija u seriji koja je kao vrhunac imala osvajanje titule šampiona Mato-Grosensea. Na spisku su se našla i njegova prva dva meča u Kupu Brazila. Debi je imao protiv Arapirakensea (ASA), koga su nadigrali sa 2:0. U drugoj fazi takmičenja protiv Gigueirense u Florijanapolisu imao je mnogo više posla. Posle regularnih 20 minuta i nerešenog rezultata (2:2), Kujaba je nastavila svoj put u Kupu Brazila pobedivši u izvođenju jedanaesteraca.

Prekid od 12 mečeva nepobedivosti dogodio se u prvom angažovanju van zemlje. Protiv Rasinga, u Avelanedi, poraženi su sa 2:0 u drugom meču grupne faze Kupa Sudamerikane. U debiju, na istom turniru, kod kuće pobedili su Melgar iz Perua identičnim rezultatom.

U subotu, 16. aprila, doživeo je drugi uzastupni neuspeh, istina u različitim nadmetanjima. Ovoga puta u meču za 2. kolo Serije A šampionata Brazila, kada je iz niza nesrećnih okolnosti, došlo do postizanja auto-gola Paulaa u dubokoj nadoknadi, a Fluminense uz minimalan trijumf napustio Arenu Pantanal. Novu sezonu u Brazileirau, tim iz Mato Grosa započeo je pobedom nad Fortalezom od 1:0. Sa tri osvojena boda, trenutno se nalazi na 11. mestu, s obzirom na kriterijume gol-razlike u poređenju sa ostalim ekipama sa istim brojem bodova.

U istoriji, Atletiko Gojaniense i Kujaba susreli su se samo četiri puta. U 2019. godini, u Seriju B brazilskog šampionata, Dragao je pobedio jednom sa 1:0, Ii to u gostima, dok je drugi viđen remi od 1:1 . U Seriji A 2021, Dourado je pobedio sa 2:1 na Areni Pantanal, dok je drugi okršaj za datu sezonu na stadionu Antonio Ačioli završen remijem bez golova. Sukobi između ovih klubova su obično veoma sporni, a duel se već smatra jednom vrstom klasika na Srednjem zapadu Brazila.

KUP BRAZILA

Petak

02.30: (2.05) Atletiko GO (3.05) Kujaba (3.80)

***kvote su podložne promene


tagovi

Atletiko GojanenseKujabaKup Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara