Rodrigo De Paul (©Reuters)
Rodrigo De Paul (©Reuters)

Atletikov promašaj - Argentinin rekorder

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.06.22. | 18:46

Rodrigo De Paul se upisao u istorijske almanahe Gaučosa

Na klupskom planu, Rodrigo De Paul trudiće se da što pre zaboravi sezonu 2021/2022. Doveden je prošlog leta iz Udinezea za 35.000.000 evra da pomogne Atletiko Madridu u odbrani titule, ali se utopio u sivilo Simeoneove čete, koja je uprkos trećem mestu i poziciji koja vodi iz Primere u Ligu šampiona ostavila prilično slab utisak u prethodnih desetak meseci. Donekle je za utehu tesna eliminacija od Mančester sitija (0:1, 0:0) u četvrtfinalu najjačeg klupskog takmičenja...

U 48 mečeva Argentinac je dao četiri i asistirao za dva gola, što mu je najlošiji individualni učinak od kada je iz Rasinga 2016. prešao u Udineze, čiji je dres nosio do prošlog leta. Nije njegova primarna uloga da daje i namešta golove, ali je utisak da mu ne prija pozicija defanzivnog veziste koju mu je namenio Dijego Simeone. Mnogo rasterećenije igra u dresu nacionalnog tima, u kom je pobedom nad Estonijom 5:0 postao rekorder po broju utakmica bez poraza.

Izabrane vesti

Mnogo je zvučnijih imena koja su nosila dres Argentine, ali nijedan od njih nije nanizao 31 utakmicu bez izlaska s terena pognute glave. Čak ni Leo Mesi, strelac svih pet golova u pomenutom prijateljskom meču igranom u Pamploni.

Iza sebe De Paul je ostavio Serhija Aguera i svetskog šampiona iz 1986, Oskara Ruđerija sa po 30 uzastopnih mečeva bez poraza u plavo-belom dresu.

"Čast je predstavljati svoju zemlju. Iza nas je fantastična nedelja! Sada sledi odmor... Ponosan sam što se moje ime našlo u istoriji nacionalnog tima, rekord će biti psihološka injekcija i potvrda da se trud uvek isplati. Napred Argentina", izjavio je raspoloženi vezista, koji je postao jedan od najstandardnijih reprezentativaca Argentine od dolaska Lionela Skalonija na klupu 2018. godine.

Iako Estonija nije rival koji na pravi način odražava jačinu Argentine, Južnoamerikanci su se potrudili da posle pobede nad Italijom 3:0 odigraju još jednu utakmicu na visokom nivou i poruče rivalima na predstojećem Svetskom prvenstvu da izuzetno motivisani stižu u Katar. Posle konačno osvojene kontinentalne titule, Mesi i družina žele i planetarnu.

Petostruki strelac iz jučerašnje utakmice odlično je sarađivao upravo sa fudbalerom madridskog Atletika. Čak 29 pasova De Paul je uputio ka Mesiju, a od ukupno 100 pokušaja imao je 88 uspešnih dodavanja. Guranje lopte unapred je nešto što odlikuje 28-godišnjaka iz Sarandija, ali iako mu se za taj segment u debitantskoj sezoni u dresu Jorgandžija nema šta zameriti, navijači španskog kluba traže od bivše zvezde Udinezea da konkretnije doprinosi akcijama tima pred protivničkim golom. Primera radi, De Paulova duga lopta ka Anhelu Di Mariji donela je Argentincima jedini

Iako se pominje da je Lids ponovo zainteresovan za Argentinca - kog sportski direktor kluba iz Jorkšira, Viktor Orta, pokušava da dovede još od leta 2020. - teško je poverovati da će se Simeone odreći sunarodnika posle samo godinu dana u crveno-belom dresu. Ipak, očekivani povratak Saula iz Čelsija u Atletiko mogao bi značajno da umanji De Paulovu minutažu naredne sezone. Konkurencija je ionako jaka - Koke, Karasko, Kondogbija, a pritom igrač sa platom od oko 6.000.000 evra godišnje nije baš neko koga bi navijači Jorgandžija prihvatili kao opciju za rezervu.

Poručili su nedavno iz kluba da ozbiljno računaju na Argentinca za narednu sezonu i ne razmišljaju o rastanku, međutim, moraće De Paul da prikaže u Španiji makar približna izdanja kao u dresu Argentine kako bi dobio simpatije Atletikovih pristalica.


tagovi

Rodrigo De PolAtletiko Madridfudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara