Enis Bardi drugi put matira Oblaka sa bele tačke (AFP)
Enis Bardi drugi put matira Oblaka sa bele tačke (AFP)

Atletikove muke u Valensiji: Bardi mu ukrao pobedu iz penala u 90. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.10.21. | 23:30

Posle remija sa Sosijedadom, Jorgandžije razočarane novim bodom protiv Levantea - 2:2

Nije ovo Atletiko Madrid koji odaje utisak da bi mogao da odbrani titulu šampiona Španije. Kada nosite etiketu branioca trofeja, utakmice protiv timova kao što je Levante morale bi da budu rutina. Za Atletiko, gostovanje u Valensiji bilo je ništa drugo nego mučenje... Sa razočaravajućim ishodom. Taman kada je Mateus Kunja petnaestak minuta pre kraja pogodio za drugo vođstvo, delovalo je da će tri boda biti upisana u maniru ekipe Dijega Simeonea - atletikovski. Realnost je bila potpuno drugačija. Enis Bardi je unovčio i drugi penal na utakmici, a gosti u narednih osam minuta nadoknade nisu uspeli da kreiraju poštenu priliku za pobedu - 2:2.

Uzalud i prvi gol Antoana Grizmana u Primeri od povratka na Vandu Metropolitano, džabe i debitantski gol 30.000.000 evra plaćenog Brazilca Mateusa Kunje. Atletiko mora da se pomiri da nije pobedio ekipu koja od starta sezone u Primeri, na 11 utakmica nema niti jedan trijumf! A vrlo lako je mogao da se izjednači sa Real Madridom, Seviljom i Betisom, timovima koji dele drugu poziciju, odnosno da priđe Real Sosijedadu na tri boda zaostatka i to uz utakmicu manje.

Izabrane vesti

Simeoneova četa je odlično otvorila utakmicu i posle 12. minuta vodila zahvaljujući Grizmanu koji se ušunjao u peterac domaćina. Ali to je Atletiko, ekipa koja će retko kada jahati na talasu dobre energije koju stvara postignuti pogodak. U ovom slučaju protivnik je to umeo da iskoristi, iako je penal koji je Levante dobio u 36. mintu nakon što se Luis Suarez obreo na leđima Rubena Vesa, u najmanju ruku sumnjiv. Enis Bardi je poslao loptu u desno, a Jan Oblak se bacio u suprotnu stranu.

Počelo je drugo poluvreme, a par minuta pre nego što je Čolo Simeone počeo da osvežava igrački kadar, sudija Fuertes mu je zbog protesta pokazao žuti karton. U periodu od 59. do 72. minuta Argentinac je izvršio četiri izmene - jedna je bila vrhunska jer je Mateus Kunja već posle četiri minuta na terenu (u 76. minutu) pogodio za novo vođstvo Atletika. Međutim, ubacivanje u igru Renana Lodija ispostavilo se kao fijasko. Čolo je u međuvremenu nastavio da besni kraj aut linije zbog čega je isključen, a Lodi se u centru pažnje našao u 90. minutu kada ga je lopta pogodila u ruku. Ovoga puta Fuertes je gledao snimak i ponovo pokazao na belu tačku.

Oblak ni drugi put nije pročitao Bardija, te je makedonski reprezentativac postao tek sedmi čovek u istoriji Primere koji je Atletiku dao dva gola iz penala na istom meču. Na spisku se između ostalih nalaze Alfredo di Stefano, Gaiska Mendijeta, Alvaro Negredo i Kristijano Ronaldo.

Nadoknadu dugu osam minuta gosti nisu uspeli da iskoriste ni za konkretnu priliku, a kamoli gol. Pritom je delovalo da je Levante opasniji i bliži pobedi. Naravno, albi ne bi smeli da predstavljaju izostanci Markosa Ljorentea, Stefana Savića, Tome Lemara... A šta reći o igri Žoaa Feliksa, ubedljivo najskupljeg pojačanja u istoriji Atletika koji, računajući završnicu prošle sezone, 14. put zaredom nije uspeo da postigne gol u Primeri.

ŠPANIJA 1 - 11. KOLO

Utorak

Alaves - Elče 1:0 (0:0)

/Ndiaje 47/

Espanjol - Atletik Bilbao 1:1 (1:0)

/De Tomas 33 - Vilijams 52/

Viljareal - Kadiz 3:3 (1:2)

/Tores 43, Dia 80, Danžuma 90+5 - Lozano 14, 45+1, 52/

Sreda

Majorka - Sevilja 1:1 (1:0)

/Sančez 22 - Lamela 73/

Rajo Valjekano - Barselona 1:0 (1:0)

/Falkao 30/

Betis - Valensija 4:1 (2.1)

/Iglesijas 14p, 30, Pecelja 61, Huanmi 68 - Gabrijel Paulista/

Real Madrid - Osasuna 0:0

Četvrtak

Selta - Real Sosijedad 0:2 (0:0)

/Isak 55, Elustondo 80/

Granada - Hetafe 1:1 (0:1)

/Molina 90+7 - Unal 36/

Levante - Atletiko Madrid 2:2 (1:1)

/Bardi 36, 90 - Grizman 12, Kunja 76/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MadridLevanteEnis BardiMateus Kunja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara