Atletiku dolazak “devetke“ zavisi od prodaje Lemara

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.01.20. | 10:43

Rohiblankosi već imaju dva pika, samo je potrebno prvo da se dođe do novca za kupovinu. Za Francuza zainteresovan Žoze Murinjo

Ako želiš da dovedeš, moraš prvo da prodaš.

Takva je ideja kojom će se voditi odgovorni na stadionu Vanda Metropolitano u danima januarskog prelaznog roka. Prvi čovek kluba Migel Anhel Hil Marin otkrio je to španskim medijima nedavno, a Atletikova ideja je da u januaru angažuju još jednog napadača koji bi pokrio Dijega Kostu bar do februara, a onda i dalje u budućnosti i delio tu poziciju zajedno sa Alvarom Moratom, jedinom čistom “devetkom“ na raspolaganju Dijegu Simeoneu u ovom trenutku. Mladi Ivan Šaponjić jeste u konkurenciji, ali Simeone ga nije iskoristio nijednom u jesenjem delu Primere, zbog čega se očekuje Atletikova intenzivna potraga za još jednim golgeterom.

Izabrane vesti

Završeni poslovi pre otvaranja pijace: Haland, Zlatan, Palasios, Minamino, Vajgl, Luan, Mandžukić, Maskerano, Runi...

Dva imena koja se izdvajaju u ovom trenutku su Edinson Kavani i Pako Alkaser. Međutim, da bi jedan od njih zapravo došao, Atletiko zbog velikih trošaka letos mora prvo da zaradi novac za transfer. Najveće opterećenje za Atletiko jeste megalomanska kupovina Žoaoa Feliksa za 127.000.000 evra, što se takođe dosad nije baš isplatilo... Kavani je ušao u poslednjih šest meseci ugovora i PSŽ verovatno neće da zateže mnogo oko obeštećenja sve i ako bi Rohiblankosi krenuli sada po njega, pošto na Parku prinčeva ne postoji ideja da se njegov ugovor produži. Pako je posle dobrog starta prošle sezone, što je dovelo do toga da Dortmund brzo otkupi njegov ugovor, loše završio, a ove sve manje igra, zbog čega su Milioneri i doveli Erlinga Halanda za 20.000.000 evra. Dakle, obojica su manje-više slobodni za transfer na zimu i pitanje je samo koga će madridski klub izabrati. 

Atletiko će sredstva za dalje rad pokušati da obezbedi tako što će da proda Tomu Lemara nekom od klubova iz Premijer lige. Francuski levokrilni ofanzivac potpuno je omanuo u svojoj dosadašnjoj epizodi u dresu Rohiblankosa i za ovih 18 meseci nije isplatio mnogo od uloženih 70.000.000 evra. Ove jeseni odigrao je 21 utakmicu i nema ni gol, ni asistenciju! Atletiko zbog toga ima veliku muku da nagovori nekog iz Premijer lige da otkupi Lemarov ugovor, iako je prošlog leta imao dobru šansu da to stvarno i učini.

Prema nekim prvim informacijama, za Lemara je zainteresovan Žoze Murinjo, mada će Posebni verovatno mnogo više pažnje da posveti sređivanju odbrane...

Klub je zato Lemarov slučaj poverio velikom poslovnom prijatelju Žoržu Mendešu i zajedno rade na prodaji Atletikove “jedanaestice“. Atletikova ideja je da od Lemarove prodaje zaradi makar 70 odsto od njegove sledeće prodaje, što je negde oko 50.500.000 evra. Tako bi se, makar delimično, umanjila šteta zbog loše procene u odabiru pre dva leta i nabavio novac za potrebe kupovine napadača.

Navodno, nekoliko timova zainteresovano je za Lemara, sada je samo upitno po kojoj ceni. Lemar ima aktivan ugovor do juna 2023, ali pošto ima tek 24 godine, postoji šansa da se nekome u budućnosti ozbiljno isplati. Ne treba zaboraviti da je sa Francuskom postao šampion sveta pre dve godine, a da je sa Monakom harao Ligom 1 i bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje šampionske titule 2017. godine.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara