Auar može da ide za 50.000.000, čeka se drugi poziv sa Emirejtsa

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 12:37

Nagoveštaj između redova prvog čoveka Liona Žan Mišela Ole

Ostalo je još nekih nedelju dana da Arsenal reši goruće pitanje centralnog veziste i ubedi Žan Mišel Olu da odobri transfer Usema Auara na Emirejts. Posle duže čekalice tokom koje se supertalentovani Fracuz pominjao samo u kontekstu velike želje Mikela Artete, Tobdžije su poslale prvu ponudu na Grupama Park, a prvi čovek francuskog kluba je glatko odbio 38.000.000 evra.

Posle remija Dečaka 1:1 sa Lorijanom u nedelju, Ola se u intervjuu za Kanal Plus dotakao i jednog od vrhunskih proizvoda koje je kreirala Lionova fudblska akademija, inače jedna od najboljih u Evropi.

Izabrane vesti

Ponuda Arsenala bila je stidljiva. Kao da im je promakla činjenica da se radi o reprezentativcu Francuske. To nije bila ponuda o kojoj vredi razmišljati”, rekao je čovek koji je na čelu Liona od 1987. godine.

A onda je usledilo direktnije pitanje intervjuera: ”Koliko novca tražite? 40.000.000, 50.000.000 evra?

Tada je Ola, između redova otkrio karte. ”Svakako zahtevamo više od prve sume koju ste pomenuli".

Iako je donekle ostao zagonetan, izjava prevejanog fudbalskog lisca može da se tumači u pravcu da bi Arsenal sa 50.000.000 evra mogao da dobije kapitalno pojačanje. Od ranije je poznato da su se Tobdžije dogovorile sa Auaraom oko ličnih uslova. Britanski Miror je prethodnih dana pisao da će nova ponuda kluba iz severnog Londona iznositi upravo pomenutih 50.000.000. Pregovore će voditi sportski direktori timova i nekadašnji saigrači iz reprezentacije Brazila – Arsenalov Edu i Lionov Žuninjo Pernabukano.

Francuski mediji pišu da Lion uslovljen pandemijom Kovida-19 ima nameru da mu ukupni prihodi do kraja prelaznog roka budu 100.000.000 evra. Prodajama Bertrana Traorea, Martina Terijea, Amina Gvirija, Umara Solea, Kenija Tetea, Marsala i Ćiprijana Tatarušanua francuski klub je zaradio polovinu pomenute svote. Prodajom Auara kojeg je u avgustu cenio na 60.000.000 evra, Lion bi možda i prebacio stotku.

Naravno, postoji i druga strana medalje. Auar ima još tri godine ugovora i sa još jednom sjajnom sezonom u dresu Dečaka, odnosno Trikolora na Euru 2021. godine, na sledećoj letnjoj transfer pijaci mogao bi da vredi i više. Sada je glavno pitanje koliko se žuri predsedniku Liona.

Pre tri godine, Lion je Arsenalu prodao momka koji je takođe ponikao u čuvenoj akademiji, tada jednog od najtraženijih napadača Evrope Aleksandra Lakazeta za 53.000.000 evra. Deluje da bi dve strane u narednih nedelju dana mogle da sklope i realizuju još jedan veliki posao.


tagovi

Usem AuarŽan Mišel OlaLionLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara