Auče režirao slavlje Argentinos Juniorsa

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.12.20. | 03:49

Iskusni napadač stralac pobedeonosnog gola protiv Arsenala Sarandija

Argentinos Juniorsi su pobedom nad Arsenalom Sarandijem otvorili drugo kolo Kupa Dijega Armanda Maradone, a pogodak vredan tri boda postigao je Gabrijel Auče u 44. minutu.

Rivali su susret dočekali sa po bodom osvojenim u remijima sa argentinskim velikanima - Arsenal je odigrao nerešeno protiv Boke Juniors (1:1), a isti ishod bio je i u meču River Plejta i Argentinos Juniorsa.

Izabrane vesti

Prvu ozbiljnu šansu imali su gosti u 22. minutu posle prodora Aučea po levom boku ali je golman Arsenala dobrom intervencijom otklonio opasnost. Arsenal je odgovorio u 41. minutu iz kontre koju je u gol pokušao da pretoči Kandija, ali je šutirao pored gola.

Prevagu u završnici prilično ujednačenog poluvremena doneo je pogodak iskusnog napadača koji se upisao u strelce prvi put od februara. Auče je sa peterca spretno prosledio u mrežu dugu loptu Sandovala sa desnog krila i tako prekinuo niz od 11 utakmica na kojima nije postigao gol.

U drugom poluvremenu, Arsenal je pokušao da neutrališe grešku iz završnice prvog dela igre. Najbliži izjednačenju domaćin je bio u 70. minutu kad je Kandija glavom pogodio stativu, a lopta mu se potom odbila u noge, ali je i iz popravnog bio neprecizan i šutirao pored gola.

Juniorsi su tako stigli do treće uzastopne pobede u međusobnim duelima sa Arsenalom koji od 2015. godine ne zna za pobedu nad aktuelnim rivalom.

U narednom kolu Argentinos Juniorsi će ugostiti Independiente, dok će Arsenal gostovati River Plejtu.

ARGENTINA, KUP DIJEGA MARADONE – 2. KOLO

Staza šampiona, Grupa A

Subota

Arsenal Sarandi - Argentinos Juniors 0:1 (0:1)

/Auče 44/

Nedelja

23.20: (2,85) Indepedijente (2,65) Boka Juniors (2,85)

Ponedeljak

01.30: (4,40) Hurakan (3,35) River Plejt (1,80)



tagovi

Arsenal SarandiArgentinos Juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara