LASK na treningu, ©Reuters
LASK na treningu, ©Reuters

Austrijanci zatvaraju LASK-u put u Evropu

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.05.20. | 11:00

Drakonska kazna zbog grupnih treninga

Na prvu loptu deluje da to nije toliko strašan prekršaj. Fudbaleri LASK-a imali su grupne treninge pre nego što je Vlada Austrije to dozvolila.

Međutim, digla se prava bura u toj zemlji, uragan se obrušio na crno-bele iz Linca, a kako pišu tamošnji mediji, pljušte zahtevi sa svih strana da se klub žestoko kazni.

Izabrane vesti

Na toj struji je i predsednik Fudbalskog saveza Austrije Leo Vindtner, koji je rekao:

Očekujem žestoku kaznu za lidera šampionata. Prestup koji su napravili uopšte nije bezazlen, već vrlo ozbiljna stvar u austrijskom fudbalu i društvu“, rekao je Vindtner.

Kako mediji tvrde, biće podnet zahtev da se čak LASK-u zabrani izlazak u evropske kupove naredne jeseni. Bila bi to velika šteta, jer je tim iz Linca imao odličnu evropsku sezonu, stigao je do prolećnog dela Liga Evrope.

S druge strane, pitanje je da li tu ima i malo igara van terena. Inicijativa protiv LASK-a u najvećoj meri dolazi iz Salcburga i tamošnjih medija. Izgleda da su Crveni bikovi u ozbiljnom strahu da će ostati bez titule i mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa duvaju u jedra priči da se rival iz Linca drakonski kazni.

Konačna odluka o kazni LASK-u trebalo bi da bude doneta 2. ili 3. juna.


tagovi

LASK LincAustrija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara