©Starsport
©Starsport

Autodestrukcija Novog Pazara: Od Žarka Udovičića do Filipa Kljajića...

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.03.23. | 15:51

Niz stresnih epizoda kraj Jošanice u najuspešnijoj klupskoj sezoni

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Ozbiljan udarac doživeo je fudbal u Novom Pazaru. Umesto najavljene promocije trenera Feđe Dudića i novog stručnog štaba, Plavi su u sredu u popodnevnim satima najpre ostali bez kapitena i golmana Filipa Kljajića, a potom i bez počasnog predsednika Rasima Ljajića, realno prvog čoveka kolektiva sa obala Jošanice i Raške.

Izabrane vesti

Ubrzo je njihovim stopama krenuo i Dudić, zajedno sa nesuđenim pomoćnicima Aldinom Kametovićem i Jasminom Trnovcem. Došao je mladi stručnjak iz Bosne i Hercegovine, video koliko je sati i vratio se natrag. Ugovor validan do jula naredne godine nije ni potpisan, saradnja će sačekati neka bolja vremena.

Napad grupe pristalica Novog Pazara u restoranu na sigurno jednog od najboljih golmana u Mozzart Bet Superligi, čiji je doprinos u rezultatskom uzletu Plavih nemerljiv, desio se četiri dana posle "ribanja" kod severne tribine izazavanog porazom od Kolubare na Džaizkoin areni (0:1), u momentu kada šestoplasirani tim elitnog karavana i dalje realno konkuriše za premijerni izlazak u Evropu i kvalifikacije za Ligu konferencija. Tri boda više ima Vojvodina, koja je na petom mestu, tamo gde bi želeli da budu Pazarci kada se odigra preostalih deset kola – tri u regularnom delu prvenstva i još sedam u plej-ofu.

Mnogi su se setili situacije od pre osam godina i nemilih scena u novopazarskoj svlačionici, dva dana po gostovanju Radu na Banjici. Krajem februara 2015, predvođen Miloradom Kosanovićem sa klupe, Pazar je, kao i danas, bio šesti na tabeli. Zajedno sa sadašnjim trećeligašima Jagodinom i OFK Beogradom, jurio je novosadsku Staru damu na "koti četiri", u toj sezoni poslednjoj stepenici vrednoj Evrope. Pri minimalnom vođstvu Građevinara, nekoliko minuta pre kraja dosuđen je penal za Pazarce, koji nije realizovao Žarko Udovičić. Ostalo je 1:0 za Rad, a Udovičić je 48 sati kasnije postao žrtva napada trojice nezadovoljnih navijača. Usput, ostao je Pazar bez Evrope te 2014/15, završio je kao peti, s pet bodova manje od Vojvodine.

Na sreću, slučajevi poput Kljajićevog i Udovićićevog definitivno ne oslikavaju položaj igrača, koji kao stanicu u karijeri odaberu Novi Pazar. Naprotiv. Suprotnih primera je koliko hoćete, a dovoljno je setiti se početka septembra, pobede nad Radničkim 1923 u Kragujevcu (3:1), skoka na lidersku poziciju u Mozzart Bet Superligi i dočeka od najmanje 5.000 navijača u centru grada. Fudbaleri su, po tradiciji, miljenici grada, posebno ako im dobre ide. Tako je bilo odvajkada, otakako se lopta kotrlja ovdašnjom kaldrmom na ozbiljnom nivou.

Pitanje svih pitanja je kako će se trenutna situacija odraziti na kompletno funkcionisanje kluba, a posebno na igrače, vidno utučene posle jučerasnjih dešavanja. Sreća u nesreći je takmičarski brejk zbog obaveza nacionalne selekcije u kvalifikacijama za Euro 2024 u Nemačkoj.

Momci u plavo-belim dresovima imali su iza sebe već jednu prilično stresnu epizodu u najuspešnijoij kluskoj sezoni protkanoj brojim rekordima - rastanak sa trenerom Vladimirom Gaćinovićem, koji je otišao posle remija sa Vojvodinom (1:1) u Novom Pazaru sredinom oktobra, u momentu kad je ekipa držala peto mesto na tabeli.

Plavi su izgubili tri od poslednje četiri utakmice u Mozzart Bet Superligi, suočavaju se navedenim problemima i čekaju novog kormilara, kadrog da im pomogne da se izađu iz kanala i vrate se na pobednički kolosek. Da će biti teško – hoće. Vraški teško!



tagovi

Filip KljajićŽarko UdovičićVladimir Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara