(AFP)
(AFP)

Avram Grant: Pred Mundijal me zvali da budem selektor Srbije

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 12:38

„Imate više talenta od Hrvata, zašto ne biste mogli da ostvarite uspeh kao oni“, pita Izraelac

Centralni događaj fudbalske 2024. biće Prvenstvo Evrope u Nemačkoj, na kome će se posle 24 leta pojaviti i Srbija.

Orlovi su u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, očekivanja nacije i nisu baš velika, posle neubedljivih kvalifikacija i prethodnog Mundijala u Kataru, ali nas sa strane vide malo drugačije.

Izabrane vesti

Konkretno, Avram Grant, pošto smatra da bi sastav Dragana Stojkovića mogao da uradi nešto valjano na kontnentalnoj smotri.

Uvek Srbija ima kvalitetne igrače. Zašto bi, na primer, Hrvatska mogla da ostvari uspeh, a Srbija ne? Srbija čak ima više talenta. Poseduje ogroman potencijal i nema šanse da Hrvatska može da uradi nešto što Srbija ne može. Potrebno je da igra kao tim. Duh zajedništva je primetan, a na osnovu onoga što pamtim momci su baš posvećeni selekciji“, rekao je Grant tokom gostovanja na Jutjubu Partizana.

Grant je tokom karijere vodio dve afričke reprezentacije, Ganu i Zambiju, a prvi put je u javnost plasirao informaciju da je mogao da sedne na klupu Srbije. Nije precizirao u kom trenutku, mada se na osnovu izjava jedino logičnim čini da je bio kandidat 2018. dok se ekipa spremala za učešće na Prvenstvu sveta u Rusiji, na kome je selekciju predvodio Mladen Krstajić, iako je kroz kvalifikacije prošao Slavoljub Muslin.

Pred jedan Mundijal sam imao poziv čelnika vašeg saveza. Tad sam i rekao da želim da dođem, jer sam bio siguran da momci mogu daleko. Morate da formirate grupu tako da postigne više nego pojedinci. Nema šanse da će Hrvatska uspeti, a Srbija ne. Samo mora da se proveri šta je dosad rađeno pogrešno, a šta bi moglo bolje“, dodao je Grant.


tagovi

međunarodni fudbalreprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija SrbijeFSSAvram Grant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara