Azar će pauzirati duže nego što se očekivalo

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.10.20. | 18:32

Belgijanac neće na teren makar još mesec dana

Bio je 7. avgust kada je Eden Azar odigrao poslednji meč u dresu Real Madrida. Protiv Mančester Sitija u Ligi šampiona. Od tada Belgijanca nema na terenu. I neće ga biti još makar mesec dana.

Madridska Marka javlja danas da će Azar produžiti bolovanje makar do kraja sledeće reprezentativne pauze koja traje do 20. novembra što znači da će napraviti pauzu dužu od tri meseca.

Izabrane vesti

Najskuplje pojačanje u istoriji Real Madrida nikako da se sastavi otkako je pre godinu i kusur dana došao iz Čelsija u transferu teškom 115.000.000 evra koji sa bonusima može da bude još i skuplji. Ali kako je Azar krenuo, teško da će se ti bonusi ostvariti s obzirom da ne igra.

U prošloj sezoni je Belgijanac zbog raznih povreda, propustio čak 25 mečeva Reala u svim takmičenjima. Odigrao ih je 22 i dao jedan gol uz sedam asistencija. Daleko ispod onoga što su u Madridu očekivali. Na česte povrede se nakalemio problem sa viškom kilograma pa je Zidan retko kada mogao da računa na Azara u pravom izdanju.

“Pauza je duža nego što smo očekivali”, izjavio je Zidan uoči meča u Ligi šampiona protiv Šahtjora.

Naizgled naivna povreda u desnoj nozi se pretvorila u ozbiljne komplilakcije za Realovu zvezdu. Sve je počelo od udarca koji mu je zadao zemljak Toma Menije u meču Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena prošle jeseni. Mučio ga je zglob, pa cevanica, a od ove jeseni i mišićna povreda iste noge.

Očekivalo se da Azar oporavi do do narednog vikensa i El klasika protiv Barselone, ali od toga nema ništa. U Realu ne žele ni najmanji rizik već su produžili Azaru proces oporavka kako bi se potpuno oporavio i vratio poljuljano samopouzdanje.


tagovi

Eden Azar

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara