Fudbaleri Jokohame Marinos (©Reuters)
Fudbaleri Jokohame Marinos (©Reuters)

AZIJA: Al Itihad stiže na vrh, Kiči vlada Hongkongom, derbi u Vijetnamu

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.04.21. | 09:15

Pogledajte koji nas to značajni fudbalski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu...

Izabrane vesti

Virus korona je napravila pometnju u Džej ligi, pa gomila ekipa u najjačem rangu Japana ima i do tri meča manje od pojedinih. Gamba Osaka, koja je najviše patila, ima čak šest mečeva manje u odnosu na lidera. Ali, i da svi imaju podjednak broj duela Kavasaki je priča za sebe. Ostali su na nižem nivou, baš kao i prvak zemlje iz 2019. Jokohama Marinos, koja danas igra duel sa Saporoom. Jokohama je jedini poraz doživela na startu sezone od Kavasakija i od tada je na devet duela u svim takmičenjima neporažena, dok je Saporo trenutno na 14. mestu sa osam bodova i ostvario je jednu pobedu na sedam minulih ligaških duela.

HEPI VELI - KIČI, 14.00

(Fudbal, Hongkong 1)

Branilac titule Hongkonga i ove sezone je glavni u malenoj zemlji. Kiči je neporažen posle 11 odigranih utakmica i već je osigurao plasman u plej-of, ali to ne znači da se opustio. Zaređao je četiri pobede, blista crnogorski napadač Dejan Damjanović, koji i na pragu 40. godine nastavlja praksu da bude prvi strelac takmičenja u kojem igra. Sa sedam pogodaka je predvodnik Kičija i danas će biti najveća opasnost po Hepi Veli, petoplasirani tim, kome je ovo poslednja prilika da se probije do doigravanja. Zaostaje tri boda za četvrtoplasiranim Voriorsom i samo pobeda mu dolazi u obzir.

TEKONG VIJETEL - KUANGNIN, 14.15

(Fudbal, Vijetnam 1)

Derbi 10. kola prvenstva Vijetnama igraju Tekong i Kuangnin, drugoplasirani i trećeplasirani sastav dosadašnjeg toka sezone. Razdvaja ih tek bod u korist domaćina, koji je i u boljoj formi usled četiri vezane pobede bez primljenog gola. Sa druge strane, Kuangnin je do pre pet dana bio u seriji od pet trijumfa na kojima nije vadio loptu iz svoje mreže, ali je potom deklasiran na gostovanju Hanoju, najuspešnijem timu u ligi protekle dekade. Na pet dosadašnjih dvoboja uspešniji je Tekong, sa tri pobede, remijem i jednim slavljem Kuangnina.

TAMPINES ROVERS - GEJLANG JUNAJTED, 14.30

(Fudbal, Singapur 1)

Mali je broj ekipa u najjačem rangu Singapura, a još manji broj njih imaće priliku da učestvuje u međunarodnim takmičenjima. Tu privilegiju imaće samo dva tima i zato je borba za vrh vrlo intenzivna od starta. Danas je na programu 7. runda, a snage odmeravaju Tampines Rovers i Gejlang Junajted. Domaćin je na četvrtom mestu sa tri boda manje u odnosu na drugoplasiranog, dok je gost do sada ostavio veoma slab utisak i stacioniran je na pretposlednjem mestu na tabeli. Na poslednjih pet duela osvojio je samo bod, a u prošloj rundi je ponižen u svom domu od Lajon Siti Sejlorsa sa čak 8:0.

LOKOMOTIV - BUNJODKOR, 15.15

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Ono što je danas Pahtakor u uzbekistanskim okvirima, ne tako davno je bio Bunjodkor. Sastav iz Taškenta daleko je od slavnih dana, ali ima aspiracije da se domogne izlaska na međunarodnu scenu. Trenutno je, uz meč manje, četiri boda daleko od drugog mesta, pa mu je gostovanje Lokomotivu prilika da se približi cilju. Ipak, domaćin igra sve bolje. Posle uvodna dva poraza, vezao je dva remija i radovao se prvoj pobedi u prošloj rundi, pa Bunjodkor ne čeka lak zadatak da se posle dva nerešena duela vrati na pobedničku stazu.

AL KADISIJA - AL RAED, 20.35

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Primiče se sam finiš sezone u Saudijskoj Arabiji, a Al Kadisija ne mora preterano da brine. Na pet rundi pre kraja nalazi se na sedam bodova prednosti u odnosu na najugroženije. Večeras dočekuje Al Raed, koji je živnuo poslednjih meseci i odvojio se od davljenika na pet koraka. Prvi duel u sezoni okončan je remijem, a interesantno je da na devet prethodnih dvoboja ovih ekipa nikada nije slavio gostujući sastav.

AL ITIHAD - AL BATIN, 21.10

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Poslednjih pet kola u Saudijskoj Arabiji obećavaju bespoštednu šampionsku trku. Al Itihad je pobedom u Sudijskom El Klasiku nad Al Hilalom u prethodnoj rundi prišao lideru na samo tri boda i ne bi smeo da se oklizne večeras u duelu sa Al Batinom. Gost je prvi iznad crte sa samo jednim bodom u odnosu na mesto koje vodi u niži rang, poražen je na tri poslednja susreta i na njima je primio 13 golova uz jedan postignut. Al Itihad je bez poraza na pet minulih ligaških mečeva.


tagovi

AzijaJokohama MarinosKičiAl ItihadBunjodkor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara