Mehdi Abdi Gara (©Reuters)
Mehdi Abdi Gara (©Reuters)

AZIJA: Bitka Persepolisa i Sepahana za titulu u Iranu, derbi Suvona u Južnoj Koreji

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 09:06

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Gradski derbi u elitnoj ligi Južne Koreje. Suvon Bluvings je na deobi drugog mesta sa šampionom Čonbukom, dok je Suvon Siti tek osmi, sa izgledima da se plasira među šest najboljih timova koji nastavlja bitku u plej-ofu za šampiona. Za Bluvingse igra Uroš Đurić, srpski napadač koji dugo igra u ovoj zemlji. U Srbiji je branio boje niškog Radničkog, čačanskog Borca, Mladosti iz Lučana, Napretka. Sredinom marta nje bilo pogodaka u duelu timova iz Suvona. Pre toga na tri od četiri poslednjih duela bilo je tri ili više golova.

ESTEGLAL - NAFT MASJAD, 18.45

(Fudbal, Iran 1)

Domaćin nije ove godine bio kandidat za krunu, ali je prošle nedelje izbacio šampiona Persepolis u četvrtfinalu Kupa Irana i ima šansu da sezonu završi sa peharom. Tim iz Teherana je u formi, bez poraza je već osam kola. Gosti su vezali tri poraza, nisu još obezbedili opstanak, tri kola pre kraja šampinata ove azijske zemlje. U prvom delu sezone nije bilo pobednika u meču ovih ekipa - 1:1. Na tri vezana meča dolazila je igra GG.

MAŠINE SAZI - PERSEPOLIS, 18.45

(Fudbal, Iran 1)

Šampion Irana Persepolis ima dva boda više od Sepahana, tri kola pre kraja šampionata. Velikan iz Teherana prošle nedelje je eliminisan od gradskog rivala Esteglala u Kupu Irana. Mašine Sazi je već ispao iz elitnog ranga, pa lider ne bi trebalo da ima težak zadatak da osvoji nova tri boda i približi se odbrani krune. Persepolis je dobio današnjeg rivala sa 2:1 u prvom delu šampionata, a gol odluke delo je Ahmada Nourolahija u trećem minutu sudijske nadoknade.

SANAT NAFT - MES RAFSANJAN, 18.45

(Fudbal, Iran 1)

Oba tima su u sredini tabele šampionata Irana i matematički su obezbedili opstanak. Ovaj meč neće imati rezultatski značaj. Sanat Naft ima bod manje od današnjeg rivala. Nje bilo golova u duelu ovih ekipa u prvom delu sezone, krajem januara. Kada igraju Senat Naft i Mes Rafsanjan ne dolazi veliki broj pogodaka. Na pet vezanih mečeva bio je tip 0-2 gola.

ŠAHR KODRU - SEPAHAN, 18.45

(Fudbal, Iran 1)

Ako želi do krune u Iranu, Sepahan mora da pobedi Šahr Kodru u gostima. Domaćin je na sedmom mestu, bez šansi da se umeša u borbu za prve tri pozicije koje vode u međunarodne kupove. Tim iz Isfahana je takođe ispao iz Kupa Irana kao i šampion Persepolis. Drugoplasirani tim u šampionatu Irana imaće motiv da se revanšira Šahr Kodru za poraz u prvom delu sezone. Tada je bilo 3:1 za goste. Na četiri od pet prethodnih utakmica ovih timova bilo je 0-2 gola.


tagovi

Azijameđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara