Vladimir Stojković (©MN Press)
Vladimir Stojković (©MN Press)

AZIJA: Bogat program – ispiti za Lalatovića, Rašovića i Stojkovića, Ristić čuva prvo mesto u Kini, srpska kolonija odlična u Sogdijani

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.09.21. | 08:48

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 2)

Srpski stručnjak Milan Ristić odlično gura sa Mejdžou Hakom koja je lider u drugoligaškoj konkurenciji u Kini. Konkurenti su blizu, ali ako ovako nastavi nekadašnjem treneru Teleoptika i Zemuna se smeši ulazak u Superligu u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. Mejdžou je u sjajnoj seriji pobeda. Vezao je pet trijumfa u nizu, a na posldnje dve utakmice nije primio gol. Sudžou je ekipa iz sredine tabele koja ne mora da brine oko opstanka, ali ne može ni da se umeša u borbu za ulazak u elitu i plej-of. Gosti su dva meča bez trijumfa.

SOGDIJANA – BUNJODKOR, 16.00

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Šampion Pahtakor je blizu nove krune u Uzbekistanu, dok je Sogdijana najbliži pratilac. Bunjodkor je na četvrtom mestu sa pet bodova manje od današnjeg rivala. Za Sogdijana igraju trojica srpskih internacionalaca – Luka Čermelj, Milan Mitrović i Marko Kolaković. Domaćin je dobio tri od poslednja četiri meča. Gosti iz Taškenta su u formi, pobedili su tri prethodna meča i uključili se u borbu za drugu poziciju. U prvom delu sezone nije bilo pobednika u duelu ovih rivala – 2:2. Tri od četiri poslednja međusobna meča bio je remi.

AL AHLI MANAMA – MANAMA, 17.30

(Fudbal, Bahrein 1)

Derbi Maname igra u trećem kolu šampionata Bahreina. Manama je lider posle dva kola sa maksimalnih šest bodova, dok je Al Ahli oba duela u novoj sezoni odigrao bez pobednika. Ove godine su ovi timovi odigrali dve utakmice u šampionatu ove azijske zemlje. Al Ahli je osvojio četiri boda. Dobio je sa 2:0, dok je prvi meč u proteklom šampionatu završen remijem – 2:2.

AL BATIN – AL TAI, 17.35

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Solidan start Nenada Lalatovića na klupi Al Batina. Klub nekadašnjeg trenera Crvene zvezde, Vojvodine, Čukaričkog, Radničkog iz Niša ima četiri pobede u prva četiri kola. Al Batin nije postigao gol u prethodne dve utakmice. Iznenadio je kada je odigrao bez golova protiv šampiona Al Hilala pre dve nedelje. Lalatović juri drugu pobedu u šampionatu Saudijske Arabije protiv najslabije ekipe Al TaI koja ima sva tri poraza, uz samo jedan postignut gol. Od pre dve nedelje na klupi "fenjeraša" je Zoran Manojlović, iskusni stručnjak koji je ovog leta sa Beluizdadom osvojio titulu u Alžiru.

AL NASR – KOR FAKAN, 19.00

(Fudbal, UAE 1)

Al Nasr je slabo krenuo u novi šampionat Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ima pobedu i dva poraza. Kor Fakan je je bez trijumfa, sa dva remija. Tradicija je uz Al Nasr koji je dobio četiri poslednja duela protiv današnjeg rivala.

AL ARABI DOHA – AL DUHAIL, 19.15

(Fudbal, Katar 1)

Al Duhail je u prvom kolu elitne lige Katara dobio Al Kor sa 4:1, dok je Al Arabi takođe slavio u gostima protiv Al Vakre sa 1:0. Pretprošle sezone šampion Katara, Al Duhail, ovog leta je doveo iz Totenhema belgijskog defanzivca Tobija Alderverlda. Od stranaca tu su i Brazilac Žunior, Tunišanin Sasi i Alžirac Al Mađer. Biće najveći rival Al Sadu ove sezone za krunu u Kataru.

KATAR DOHA – AL SAD, 19.15

(Fudbal, Katar 1)

Al Sad je prošle sezone dominantno osvojio titulu u Kataru i skinuo Al Duhail s trona u ovoj bogatoj azijskoj zemlji. Na klupi ovog tima već nekoliko sezona sedi legenda Barselone Ćavi. U proteklom prvenstvu najbolji igrač tima bio je Santi Kazorla, bivši vezista Arsenala i Viljareala. Katar Doha je na premijeri novog šampionata odigrao bez golova protiv Al Ahlija. U poslednjem odmeravanju snaga ovih timova, Al Sad je dobio sa 3:0 početkom aprila.

AL FALSALI – AL FEJHA, 19.30

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Domaćin je u lošoj formi, vezao je dva poraza, dok je Al Fejha na odličnom trećem mestu sa sedam bodova (dve pobede i remi). Za goste odlično brani Vladimir Stojković, nekadašnji srpski reprezentativac koji je pre dva meseca stigao u redove ovog tima iz Saudijske Arabije. Doskorašnji čuvar mreže Partizana primio je samo dva gola ove sezone i pokazao da će biti veliko pojačanje za tim koji trenira Vuk Rašović, nekadašnji strateg crno-belih.


tagovi

Azijasportsko klađenjeNenad LalatovićVuk RašovićVladimir StojkovićMilan Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara