AZIJA: Bogata ponuda u Iranu, zicer za Havadar i imperativ za Navad

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.06.21. | 08:40

Pogledajte koji nas to značajni fudbalski događaji očekuju danas na najvećem kontinetnu...

ESTEGLAL – ŠAR KODRO, 17.15

Izabrane vesti

(Fudbal, Iran 1)

Esteglal je sa dva vezana poraza sredinom juna ispao iz šampionske trke, ali će do kraja pokušati da sačuva treću poziciju i plasira se u kvalifikacije za Azijsku Ligu šampiona. U prethodnom kolu je prekinuo niz od tri meča bez pobede, a sada mu u goste dolazi neugodni Šar Kodro, koji u poslednje vreme vrlo retko gubi. Na prethodnih pet mečeva u prvenstvu poražen je samo jednom, i to minimalnim rezultatom. Pride je od poslednjih sedam međusobnih susreta sa Esteglalom izgubio samo dva, isto toliko dobio, dok je ostatak završen nerešenim ishodom.

KEJBAR – ŠAHIN BUŠER, 17.25

(Fudbal, Iran 2)

Ništa i dalje nije rešeno u drugom rangu iranskog fudbala. Čak šest timova ima šansu da se domogne plasmana u elitu, među kojima je i Šahin Bušer. Gosti su u naletu, osvojili su 13 od mogućih 15 bodova u poslednjih pet utakmica i time uhvatili priključak za liderima, za kojima sada zaostaju četiri boda. Kejbar ne pripada grupi kandidata za promociju, jer je serijom od tri meča bez pobede izgubio korak za vodećim timovima. Jedini međusobni duel današnji rivali su odigrali ove sezone, kada su mreže mirovale.

BLAUBLIC – ALBIREKS NIGATA, 12.00

(Fudbal, Japan 1)

Od prethodnih šest utakmica u prvenstvu, Albireks je dobio samo jednu, ali se i pored serije vrlo loših rezultata zadržao u vrhu. Međutim, izgubio je lidersku poziciju, Kjoto i Ivata su mu trijumfima u ovom kolu odmakli na četiri boda, pa ni Nigata nema pravo na grešku, ukoliko želi da zadrži korak za njima. Rival mu je Blaublic, koji je takođe slavio na samo jednoj od poslednjih šest utakmica. Blaublic igra vrlo čvrsto kod kuće, na osam utakmica postigao je pet i primio četiri gola, i čak pet puta remizirao. Jedini dosadašnji međusobni duel dva tima završio se ubedljivom pobedom Albireksa (4:0).

ARMAN GOHAR – NAVAD URMIJA, 16.45

(Fudbal, Iran 2)

Jedan od najefikasnijih protiv ubedljivo najneefikasnijeg tima prvenstva. Jedino je Kejbar postigao više golova (36) od Armana (35) u prvenstvu, s tim da je današnji domaćin primio više od bilo kojeg drugog u šampionatu (38). Biće to prilika za Navad da popravi golgeterski saldo, daleko najtanji u ligi (12 postignutih golova). Otud, ni ne čudi što se gost nalazi u opasnoj zoni i preti mu ispadanje ako danas ne pobedi. Od poslednjih šest utakmica dobio je jednu. Ni u jednom od dosadašnja tri međusobna duela mreže se nisu tresle na obe strane, jedan je dobio Arman (2:0), dva Navad (1:0, 1:0), svaki na svom terenu.

HAVADAR – GOL REJHAN, 17.20

(Fudbal, Iran 2)

Fiks dana u Iranu. Lider protiv fenjeraša. Havadar samouvereno gazi ka eliti, osvojio je 13 od maksimalnih 15 bodova iz prethodnih pet utakmica i u istom periodu primio samo jedan gol. Gol Rejhan je s druge strane zakucan za dno, poražen je na svakoj od poslednje četiri utakmice, na kojima je zbirno primio 15 golova, a pride je na dosadašnjih 16 gostovanja osvojio samo tri boda. Ono što može da ohrabri Gol Rejhan, jeste tradicija – nije izgubio nijedan od prethodna dva duela sa Havadarom. Ali izgleda da je došlo vreme da se i to dogodi.


tagovi

Azijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara