Dejan Damjanović (©AFP)
Dejan Damjanović (©AFP)

AZIJA: Damjanović nastavlja bajku s Kičijem, igra se u Uzbekistanu i Jordanu

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 08:50

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona Azije)

Kiči je na pragu osmine finala Lige šampiona što je veliki uspeh za najbolji tim Hongkonga. Za ovaj klub igra crnogorski internacionalac Dejan Damjanović, rekorer po broju golova u elitnom takmičenju na najvećem kontinentu. Iskusni napadač je stigao do brojke od 40 pogodaka. U prvom odmeravanju snaga ovih timova Serezo Osaka je slavila sa 2:1. Japanskom timu nedostaje bod za prvo mesto, mada bi i s porazom kao drugi otišao u drugu rundu. Ukoliko osvoji bod, Kiči je siguran u narednoj nokaut fazu jer šest najboljih drugoplasiranih timova iz svih 10 grupa idu dalje.

GUANGDŽOU FC - PORT SINGTARUA, 16.00

(Fudbal, Liga šampiona Azije)

Kineski klubovi su imali problem s korona protokolom, pa su u Ligi šampiona igrali s mladim timovima, pa ne čude loše rezultati tima iz najmnogoljudnije zemlje na svetu. Guangdžou FC Fabija Kanavara je ostvario svih pet poraza, a nijednom nije uspeo da zatrese mrežu rivala u Grupi J. Tajlandaki Port ima samo pet bodova i nema šansu za narednu rundu, ali će pokušati da ostvari drugi trijumf u najjačem takmičenju. U prvom odmeravanju snaga ove godine s kineskim vicešampionom, Port je slavio sa 3:0. Meč se igra na Tajlandu, u Buriramu.

NASAR KARŠI - MAŠAL MUBORAK, 17.00

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Domaćin je na odličnom četvrtom mestu šampionata Uzbekistana sa 20 bodova, 12 više od šampiona Pahtakora. Nasar je u seriji od dve pobede, odnosno tri tirijumfa na četiri poslednje utakmice. Mašal Muborak je na tek 11. mestu, a bez trijumfa je tri kola, a sakupio je samo bod. Prošle sezone Nasar je na svom terenu dobio današnjeg rivala sa 4:1, dok u gostima nije bilo pogodaka.

AL SALT - AL BURGA, 17.00

(Fudbal, Jordan 1)

Al Salt je neporažena ekipa posle osam kola elitnog šampionata Jordana. Ima tri trijumfa i pet remija. Lider Al Fajsali beži samo tri boda. Al Burga je ubedljivo najslabiji tim u ligi. Na osam mečeva nema ni bod, uz gol-razliku 3:20, pa je jasno da je domaćin veliki favorit. Prošle sezone Al Salt nije uspeo da pobedi današnjeg rivala na svom terenu, bilo je bez golova, ali je dobio Al Burgu u gostima sa 2:1.

AL ŽALI - AL FAJSALI, 19.30

(Fudbal, Jordan 1)

Al Fajsali je lider šampionata Jordana sa pet trijumda i dva remija. Al Žali je u donjem delu tabele, sa samo sedam bodova. Domaćin ima samo jednu pobedu, a čak četiri puta je odigrao nerešeno. Na sedam mečeva Al Žali je postigao samo četiri pogodaka. Ovi timovi nisu odigrali meč već devet godina. Pre toga Al Fajsali je na tri utakmce dobio današnjeg rivala, a na poslednjem duelu 2012. godine je slavio sa čak 6:1.


tagovi

AzijaSerezo OsakaKičisportsko klađenjeDejan Damjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara