Dejan Damjanović (©Reuters)
Dejan Damjanović (©Reuters)

AZIJA: Dejan Damjanović ne staje, ponovo je pogodio i uvećao rekord

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 22:52

Evo pregleda najzanimljivijih mečeva sa azijskog kontinenta

SEREZO OSAKA - PORT 1:1 (0:1)

Izabrane vesti

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Veliku šansu propustio je tim iz Osake. Pobedom je mogao na maksimalnih devet bodova, tri više od drugoplasiranog Kičea, ali ovako je i dalje sve otvoreno u borbi za prvo mesto Grupe J azijske Lige šampiona, koje garantuje osminu finala i kojoj se sada ponovo nada tajlandski Port. Druga pozicija potencijalno vodi u narednu fazu, odnosno u zavisnosti od raspleta u drugim grupama.

GUANGDŽOU FC - KIČI 0:1 (0:1)

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Guangdžou zbog rigoroznih pravila kineskih vlasti u vezi sa koronom igra Ligu šampionu bez stranaca i najboljih domaćih igrača, a to se oseća na rezultat. Posle dva, stigao je i treći poraz u grupnoj fazi. Potpisao ga je najbolji strelac azijske Lige šampiona, Dejan Damjanović, pogotokom u 36. minutu iz penala. Kiči iz Hong Konga je sada na bod iza vodeće Serezo Osake, a nekadašnji reprezentativac Crne Gore uvećao je rekord po broju golova u najjačem kontinentalnom takmičenju. Sada je na 39.

TRAKTOR - ZOB AHAN 1:0 (1:0)

(Fudbal, Iran 1)

Daleko je Traktor od prvog mesta, zaostaje i za drugim i trećim koja vode u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali rutinski je prešao preko davljenika Zob Ahana. Gol u 13. minutu bio je dovoljan za pobedu.

PERSEPOLIS - GOL GOHAR

(Fudbal, Iran 1)

Uspeli su sedmoplasirani gosti da unesu neizvesnost protiv vodećeg tima iranskog prvenstva kada su smanjili na 2:1 u finišu prvog poluvremena, ali nisu uspeli i da izbegnu poraz. Sudbina im je zapečanjena pogotkom u 84. minutu.


tagovi

AzijaPersepolisSerezo Osaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara