Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AZIJA: Derbi se igra u Južnoj Koreji, manje zanimljivi mečevi u Uzbekistanu, Singapuru i Kambodži

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.08.21. | 09:19

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Singapur 1)

Nema šanse da se Tangdžong i Gejlang Junajted umešaju u borbu za plasman u AFC kup. To je jasno već sada, iako je na programu tek 13. kolo šampionata Singapura. Odmakao im je vodeći kvartet već na dvocifrenu razliku, pa je Tandžongu i Gejlangu ostalo samo za čast. Odavno Tandžong nije uspeo da savlada svog današnjeg rivala, nijednom na poslednjih devet susreta. Pobedu nije upisao još od marta 2012. godine. Posle toga je Gejlang pet puta trijumfovao, a četiri meča su završena nerešeno. Ove godine su igrali jednom, Gejlang je pobedio sa 2:1.

DAEGU – POHANG, 13.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Derbi dana na najvećem kontinentu. Sastaju se dva predstavnika Južne Koreje u ovogodišnjoj Ligi šampiona, Daegu i Pohang. Oba su prošla u osminu finala, pošto su bili među šest najboljih drugoplasiranih timova. Daegu se sada vraća domaćem takmičenju, Pohang je već odigrao jedan meč prošle nedelje, izgubio je od Seula sa 1:0. Ostao je tako na sedmoj poziciji, Daegu je četvrti sa šest poena više, a obe ekipe imaju po dva odigrana meča manje od ostatka lige. Ako Daegu trijumfuje na oba probiće se na vrh tabele. Prvi okršaj Pohanga i Daegua ove sezone završen je bez golova.

KANGVON – SUVON, 13.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Loše su odigrali i Kangvon i Suvon u poslednja dva kola. Kangvon je osvojio samo jedan poen, a Suvon ni toliko. I pored toga, razlika je ogromna između ova dva tima, 12 poena u korist Suvona. Kangvon je ostao bez šanse da se domogne plej-ofa, predstoji mu zato borba za opstanak kada se posle ovog kola podeli tabela na dva dela. Suvon će s druge strane da se bori za titulu, lider Ulsan mu beži dostižnih pet bodova. Zato je važno da se što pre Plava krila vrate na pobednički kolosek. Prethodni duel Suvona i Kangvona završen je 1:1.

KVANGDŽU – SONGNAM, 13.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Kvangdžu i Songnam su najslabiji timovi na tabeli K-lige. Oba tima imaju po 18 bodova, s tim što je Songnam odigrao dve utakmice manje. Sve i da trijumfuje na sva tri preostala meča neće moći da se domogne plej-ofa, ali bodovi mu svakako trebaju kako bi izborio opstanak. Songnam nije pobedio na poslednjih devet prvenstvenih mečeva, a u tom periodu je ispao i iz Kupa Južne Koreje. Kvangdžu je svoju crnu seriju rezultata prekinuo u prošlom kolu, protiv Kangvona, kojeg je savladao sa 3:1.

PNOM PEN – NAGA VORLD, 13.00

(Fudbal, Kambodža 1)

Tim koji nosi ime glavnog grada Kambodže, Pnom Pena, jedan je od favorita da osvoji titulu. Trenutno je šesti na tabeli, ali ima po dva ili tri meča manje od ostatka lige. Iz prvih sedam kola Pnom Pen je osvojio 17 poena, još uvek nije nijednom izgubio. Današnji rival Naga Vorld je ispred njega za jedan poen, ali odigrao je dve utakmice više. Za razliku od Pnom Pena, koji nije bio najbolji u Kambodži, Naga Vorld je osvojio titulu 2018. godine. Prošle sezone je Pnom Pen bio treći, a Naga Vorld šesti. Poslednji put su snagu odmerili u oktobru prošle godine, kada je tim iz prestonice slavio sa 1:0.

KOKAND – NAVBAHOR, 17.00

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Očajni su rezultati Kokanda u poslednje vreme. Od prethodnih pet utakmica, čak četiri je izgubio. Zato je sada pao na slabu devetu poziciju i deluje da će teško da se domogne međunarodnog takmičenja, pošto će posle ovog kola prvenstvo Uzbekistana da bude tačno na polovini. Navbahor je izgubio samo jedan od poslednjih sedam mečeva, od Andijana u prošlom kolu. Pre toga je pet puta remizirao i dva puta pobedio. Tri od poslednja četiri susreta Kokanda i Navbahora završena su nerešenim rezultatom, uz jednu pobedu Kokanda.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara