Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

AZIJA: Finale u Indiji, Al Nasr se vraća na pobednički put, a Al Duhail na čelo

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.23. | 09:53

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, UAE 1)

Al Džazira putuje da se suoči sa Adžmanom u subotu, dok oba tima Pro lige stižu do ključnog testa u svojim nastojanjima da obezbede mesto u kvalifikacijama za AFC Ligu šampiona za sledeću sezonu. Al Džazira je na šestom mestu sa 33 boda, dok je Adžman izjednačen po broju bodova na sedmom mestu. Sa sedam preostalih mečeva i Al Džazira i Adžman zaostaju za drugoplasiranim Al Ainom sedam bodova. Al Džazira je pretrpela poraz od Šabab Al Ahlija 3:2 u poslednjem ligaškom meču, dok je Adžman odigrao nerešeno 2:2 protiv Korfakana.

ATK MOHUN BAGAN - BENGALURU, 15.00

(Fudbal, Superliga Indije - finale)

ATK Mohun Bagan i Bengaluru takmičiće se u velikom finalu sezone indijske Superlige. Utakmica se igra na stadionu Džavaharlal Nehru u Goi. Mornari će igrati drugo finale ISL-a, dok će Plavima to da bude treći finalni nastup. ATK Mohun Bagan završio je treći u ligaškoj fazi, kada je pobedio u 10 od 20 mečeva i osvojio 34 boda. Potom je pobedio Odišu u nokautu, pre nego što je u polufinalu bio bolji od branioca titule Hiderabad posle penala. S druge strane, Bengaluru je završio mesto ispod Marinersa, ali isto sa 34 boda u 10 mečeva, ali su bili slabije rangirani na osnovu gol-razlike. Pošto su u nokautu bili bolji od Kerale Blasters, kada se ekipa Ivana Vukomanovića povukla, šampioni ISL-a 2018/2019 pobedili su u polufinalu tim koji je bio najbolji u ligaškom delu, Mumbaj Siti. Ove sezone u međusobnim duelima oba tima su ostvarila pobede, i to kada su bili gosti.

KATAR SC - AL DUHAIL, 17.45

(Fudbal, Katar 1)

Al Duhail se nalazi u najboljoj situaciji u katarskom šampionatu. Iako je drugoplasiran, ima dva duela manje od lidera Al Arabija koji mu trenutno beži za bod. Al Duhail danas gostuje Kataru i ima priliku da se vrati na lidersku poziciju. Domaćin je petoplasiran, šest bodova je daleko od mesta koja vode u Ligu šampiona, dok je doživeo dva poraza u tri minula ligaška duela. Al Duhail je bez neuspeha na 14 proteklih prvenstvenih mečeva.

AL NASR - ABHA, 18.30

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Nasr nastavlja poteru za titulu u Saudijskoj Arabiji u subotu protiv Abhe, koja sedi na sredini tabele. Al Nasr je na drugom mestu sa 46 bodova, dok je Abha 12. sa 23 poena. Sa 10 preostalih mečeva, Al Nasr zaostaje za prvoplasiranim Al Itihadom samo bod. Nasr je poražen rezultatom 1:0 u poslednjem meču lige protiv Al Itihada, prekinuvši niz od 17 mečeva bez neuspeha. Abha je odigrala nerešeno 2:2 protiv Al Fateha u prethodnom ligaškom meču i produžio seriju bez pobeda na pet.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara