Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

AZIJA: Guan i Daljen udaraju na nepobedive, nemoguća misija za Sahab

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.05.21. | 07:00

Pogledajte koji nas to značajni fudbalski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu...

ŠANGAJ PORT – DALJEN, 12.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Nakon četiri odigrana kola grupne faze kineskog prvestva Šangaj Port potvrđuje zbog čega slovi za jednog od glavnih kandidata za osvajanje titule. Crveni orlovi dele lidersku poziciju sa Šenhuom i Hebejem, ubedljivo su najefikasniji tim sa deset postignutih golova i pride još nemaju poraz u sezoni. Daljen je s druge strane tek u prethodnom kolu ostvario prvu pobedu i ujedno osvojio prve bodove. Muči se sa završnicom, postigao je samo dva gola, a ne ide mu ni sa današnjim rivalom, od kojeg je poražen na četiri od prethodnih pet puta, uz gol-razliku 2:15 u tom periodu.

ULSAN HJUNDAI – SUVON BLUVINGS, 09.30

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Duel timova iz vrha tabele. Ulsan je drugi sa 26 bodova, dok Suvon ima jedan manje na trećoj poziciji. Pritom su i postigli isti broj golova, 20, mada je domaćin u nešto slabijoj formi. Od poslednjih pet utakmica dobio je samo jednu, a na tri nije postigao ni gol, dok je Suvon u istom periodu upisao tri trijumfa. Ulsan je dobio tri od poslednjih pet međusobnih duela, mada na prethodna dva nije postigao ni gol.

SAUTERN DISTRIKT – HEPI VELI, 09.00

(Fudbal, Hongkong 1, plej-aut)

Danas počinje plej-aut u prvenstvu Hongkonga, gde nas u naredne tri runde očekuje velika borba, s obzirom na to da četiri tima odvajaju samo tri boda. Stoga bi za Hepi Veli kao poslednjeplasirani tim bilo najbolje da što pre, već ovog jutra, prekine seriju od pet poraza. Sautern Distrikt je lider i ubeldjivo najefikasniji tim plej-auta. Ono što ne bi trebalo da izostane u sudaru dva tima jeste igra GG, koja je zaokružena na svakom od dosadašnjih pet međusobnih duela, s tim da Hepi Veli nijednom nije slavio.

RISORSIS KEPITAL – HONGKONG RENDŽERS, 11.30

(Fudbal, Hongkong 1, plej-aut)

Risorsis Kepital ima bod više od današnjeg rivala, ali je u dosadašnjih 14 utakmica primio čak 12 golova više od Hongkong Rendžersa. Gosti su u seriji od tri poraza, u kojima su ukupno postigli samo gol, dok domaćin još uvek nije remizirao u prvenstvu. Od dosadašnja dva međusobna susreta, po jedan je pripao obema ekipama.

GAMBA OSAKA – URAVA REDS, 10.00

(Fudbal, Japan 1)

Za Uravu još nije kasno da se uključi u borbu za mesto u kvalifikacijama za azijsku Ligu šampiona, što bi učinila ako dobije naredne dve utakmice, koliko ih ima manje od trećeplasiranog Sagana. Redsi su u solidnoj formi, dobili su tri od poslednjih pet prvenstvenih utakmica, dok Gamba posle deset odigranih rundi ima učinak od jednog trijumfa i samo tri postignuta gola, što je osnovni razlog zbog čega se nalazi u zoni ispadanja.

SAHAB – AL RAMTA, 19.30

(Fudbal, Jordan 1)

Sahab posle pet odigranih utakmica i dalje nema trijumf u prvenstvu, a teško da će do njega stići protiv ekipe koja na dosadašnje četiri utakmice ne zna za poraz i pride je primila samo jedan gol. Ni tradicija nije na strani Sahaba, Al Ramta je dobila pet od dosadašnjih šest međusobnih duela.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara