Jagoš Vuković (©AFP)
Jagoš Vuković (©AFP)

AZIJA: Kineska Superliga u epicentru, Jagoš Vuković na terenu, lopta se kotrlja u Maleziji, Kuvajtu i Jordanu

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 07:13

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Guangdžou Siti je promenio ime u odnosu na prošlu sezonu kada je bio R&F. Tim koji je do prošle godine vodio Dragan Stojković Piksi, a igrao je Duško Tošić, dobro je startovao u novom šampionatu. Sakupio je četiri boda u prva dva kola. Kingdao takođe ima pobedu i remi u prva dva kola. Boje ovog kluab brani nekadašnji srpski reprezentativac Jagoš Vuković, jedini naš pečalbar u Superligi Kine. Prošle sezone tim iz Guangdžoua je pobedio današnjeg rivala sa 2:1, a u drugom meču mreže se nisu tresle.

ČONGKING LIFAN – ČANGDŽOU, 14.00

(Fudbal, Kina 1)

Čongking je loše startovao sezonu u Kini sa dva poraza, dok Čangdžou ima samo bod. Ova dva tima bi trebalo da se bore za opstanak ove sezone u prvenstvu najmnogoljudnije zemlje na svetu. Lifan je prošle sezone oba puta dobio današnjeg rivala, sa 4:1 i 1:0. Oba tima su samo po jednom zatresli mreže rivala za prvih 180 minuta kineske elite.

SELANGOR 2 – KELANTAN, 16.00

(Fudbal, Malezija 2)

Selangor 2 i Kelentan se nalaze u sredini tabele druge lige Malezije. Gosti imau dva boda više. Selangor je u seriji od tri remija, dok je Kelantan u prethodna dva kola osvojio samo bod. Prošle sezone u duelu ovih ekipa nije bilo pogodaka.

AL SAHEL – AL KADISIJA, 21.00

(Fudbal, Kuvajt 1 – plej-of)

Al Kadisija je na drugom mestu šampionata Kuvajta, sa sedam bodova manje od lidera Al Arabija. Al Sahel je na osmoj poziciji, bez pobede već devet kola. Krajem februara u duelu ovih timova Al Kadisija je slavla sa 3:2. Na tri prethodne utakmice drugoplasirani tim u najboljoj ligi Kuvajte je dobio Al Sahel, uz gol-razliku 10:3. Na četiri od pet utakmica dolazio je tip GG.

AL KUVAJT – KAZMA, 21.00

(Fudbal, Kuvajt 1)

Al Kuvajt je na trećem mestu u nacionalnom prvenstvu. Ekipa je u dobroj formi, ima sedam bodova u tri kola. Kazma je četvrta sa dva boda manje. Poslednja dva meča ovih timova bilo je 1:1. Kada igraju Al Kuvajt i Kazma ne dolazi veliki broj golova. Na četiri vezana meča bilo je dva ili manje pogodaka.

AL HUSEIN – AL AGABA, 21.30

(Fudbal, Jordan 1)

Oba tima nisu dobro počeli sezonu u šampionatu Jordana. Al Husein ima pobedu i dva poraza sa samo jednom postignutim golom, dok je Al Agaba ima dva boda, bez trijumfa, u prva tri kola prvenstva ove azijske zemlje. Al Agaba je trijumfovala na dva poslednja meča protiv današnjeg rivala, a na oba duela je bilo 4+. Na tri vezane utakmice ovih klubova golovi su padali na obe strane (GG).


tagovi

KingdaoKing Pauer stadionsportsko klađenjeAzijaČongking Lifan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara