Bojan Matić (©MN Press)
Bojan Matić (©MN Press)

AZIJA: Lep dan za južnokorejske klubove u Ligi šampiona, Ćeran i Matić bez municije, ali i bez nervoze

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.09.21. | 21:46

Pregled najznačajnijih utakmica dana na azijskom kontinentu

ČONBUK - PATUM JUNAJTED 1:1 (1:0), penalima 4:2

Izabrane vesti

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Aktuelni šampion Južne Koreje plasirao se u četvrtfinale Azijske Lige šampiona, pošto je penalima savladao tajlandski Patum Junajted. Poveo je Čonbuk u nadoknadi prvog poluvremena pogotkom Brazilca Gustava koji je ušao u 30. minutu, ali su Tajlanđani uspeli da izjednače preko kapitena Terasila Dangde u 76. Nije se rezultat menjao do isteka 90, a ni u dodatnih 30 minuta, pa su pobednika odlučivali penali. Uspešniji su bili igrači Čonbuka, koji su pogodili četiri puta, dok su Patumovi bili precizni u prva dva šuta, ali onda i dvaput promašili.

SEREZO OSAKA - POHANG 0:1 (0:1)

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

I drugi predstavnik Južne Koreje plasirao se danas u četvrtfinale Lige šampiona za azijski kontinent. Pogodak u 25. minutu ispostavio se kao dovoljan Pohangu protiv japanske Serezo Osake, koja je bila blagi favorit u ovom duelu.

PAHTAKOR - NAVBAHOR 0:0

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Nisu uspeli Dragan Ćeran i Bojan Matić da pronađu put do mreže Navbahorovog gola, ali neće im to niko u klubu zameriti. Pahtakor je stekao ogromnu prednost za finiš sezone i sve je bliži novoj tituli. Ovo je bila 18. utakmica zaredom u kojoj nije poražen.


tagovi

Azijarezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara