Uroš Matić (©AFP)
Uroš Matić (©AFP)

AZIJA: Matić stoji Al Hilalu na putu ka tituli, Persepolis se bori za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 09:20

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Samo četiri dana posle njihovog susreta u osmini finala Kupa Južne Koreje, sastaće se Gangvon i Suvon u prvenstvu. Bluvingsi definitivno u boljem raspoloženju, pošto je eliminisao današnjeg rivala iz kupa pobedom sa 2:0, što mu je bila četvrta uzastopna utakmica na kojoj nije izgubio (tri pobede i jedan remi). U prvenstvu su posle 14 kola oba tima na donjoj polovini tabele, mestima koja vode u plej-aut. Naravno, imaju još dovoljno vremena da sve to isprave, pošto šestoplasirani Seul beži Suvonu tek jedan bod, a Gangvonu četiri poena. U prvom prvenstvenom krugu, Suvon i Gangvon su u martu odigrali 3:3.

PERSEPOLIS – ŠAR KODRU, 17.30

(Fudbal, Iran 1)

Šar Kodru je na gotovo nemogućoj misiji. Mora da pobedi Persepolis u Teherenu, inače definitivno ispada iz lige. Samo bi mu trijumf ostavio šansu da u poslednjem kolu prestigne Nafr MIS i tako izbegne selidbu u niži rang. Međutim, Persepolis je takođe u obavezi da pobedi, posle poraza od Sepahana pre dve nedelje sa 2:1. Sada ima bod manje od tog tima, Sepahan drži poslednju poziciju koja vodi direktno u Ligu šampiona, pa ako Persepolis ne nadoknadi minus ići će u kvalifikacije. Doduše, još se čeka na odluku FS Irana oko prekinutog meča Persepolisa i Traktora, kada su protivnički navijači pri rezultatu 0:0 pogodili kamenom jednog igrača velikana iz Teherena. Poslednja dva susreta Persepolisa i Šar Kodrua završena su istim rezultatom – 1:1.

AL HILAL – ABHA, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Hilal je pobedom nad Al Itihadom u prošlom kolu učinio završnicu prvenstva Saudijske Arabije veoma uzbudljivom. Sada zaostaje za liderom samo tri boda, a do kraja su ostala još tri kola. Al Itihad gostuje danas Al Taeu, a aktuelni šampion Azije će probati da mu poveća pritisak pobedom nad Abhom, za koju igra Uroš Matić. Reč je o sedmoplasiranoj ekipi u ligi, koja nije pobedila u poslednja četiri kola (poraz, pa tri remija). Doduše, nije Al Hilal uspeo da je pobedi u novembru, u prvom krugu. Tada su odigrali 1:1, što je bio šesti od poslednjih sedam njihovih susreta na kojem su oba tima dali barem po gol.

TERMEZ SURHON – BUNJODKOR, 15.30

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Bunjodkor, novi tim Dimitrija Pobulića (bivši vezista Grafičara još nije debitova), nalazi se u velikoj rezultatskoj krizi. Nije pobedio nijednom u poslednjih pet kola, osvojio je samo dva boda u tom periodu, pa je pao na osmu poziciju. Sada gostuje ekipi koja je najlošije otvorila prvenstvo, Termezu Surhonu. Iz devet kola ima samo šest bodova, vezao je dva poraza i zakucan je za dno zajedno sa Dinamom iz Samarkanda.


tagovi

AzijaUroš Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara