Uroš Đerić (Star Sport)
Uroš Đerić (Star Sport)

AZIJA: Oskar dvostruki strelac u pobedi Šangaja, Đerićev gol nedovoljan za pobedu Suvona

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.05.21. | 22:46

Evo kako su se završili neki današnji mečevi sa azijskog kontinenta

ŠANGAJ PORT – DALJEN 3:0

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Kvote su nagovestile, a Šangaj potvrdio. Domaćin nije dao Dalijenu ni tračak nade da može da izbegne treći uzastopni poraz u međusobnim duelima. Šangaj je na odmor otišao sa dva gola prednosti zahvaljujući Lu Venjunu i Oskaru, da bi Brazilac i nekadašnji fudbaler Čelsija u sudijskoj nadoknadi zapečatio sigurnu pobedu.

ULSAN HJUNDAI – SUVON BLUVINGS 1:1

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Ulsan nas polako ali sigurno navikava na remije, a ovo mu je bio četvrti u minulih pet utakmica. Domaćina je u neprijatnu situaciju stavio srpski internacionalac i nekadašnji fudbaler kruševačkog Napretka Uroš Đerić kada je već u petom minutu pogodio za 1:0. Ulsan je na nivou čitave utakmice bio znatno ozbiljniji rival što pokazuju i 23 udarca ka golu od čega 15 u okvir. Blistao je golman Suvona No, ali u 84. minutu nije mogao ništa protiv Jong Voa.

SAUTERN DISTRIKT – HEPI VELI 1:2

(Fudbal, Hongkong 1, plej-aut)

Šesti uzastopni poraz za Hepi Veli i sedam utakmica na kojoj je ovaj tim primio bar dva gola. Mukama Srećne doline ne nazire se kraj, pošto je ostala na samo jednom trijumfu iz 15 ligaških mečeva, dok Sautern i dalje ne zna za poraz u međusobnim mečevima (po tri pobede i remija). Zanimljivo, na svakom od pomenutih šest duela obe ekipe postizale su bar po gol.

RISORSIS KEPITAL – HONGKONG RENDŽERS 0:6

(Fudbal, Hongkong 1, plej-aut)

Kakav način da se prekine serija od tri poraza, sa šest pogodaka u mreži rivala. Za to vreme problemi Risorsis Kepitala samo su produbljeni budući da mu je ovo bio treći vezani poraz, a da mu je saldo primljenih pogodaka u pomenutim mečevima narastao na čak 14. Gosti su tri puta tresli mrežu protivnika tokom prvih 45. minuta i tako nagovestili da se Kepitalu sprema neizbežno. Žuninjo i Čan nisu imali milosti prema domaćinu jer su obojica postigla po dva gola.

GAMBA OSAKA – URAVA REDS 0:3

(Fudbal, Japan 1)

Urava je oskudevala u posedu lopte, ali odavno je poznato da onaj ko ima manje loptu u svojim nogama ne mora nužno lošije da prođe, naprotiv. Gostujući sastav je bio odličan u završnici pa su od sedam udaraca u okvir gola tri lopte završile u mreži. Svi pogoci pali su tokom prvh 45. minuta, pa je Urava u drugom delu imala jedino zadatak da čuva prednost odnsono osigura osvetu za poraza iz prethodnog međusobnog duela.

SAHAB – AL RAMTA 0:2

(Fudbal, Jordan 1)

Nije moglo da bude mnogo drugačije u okršaju neporaženog tima i ekipa koja u prve četiri runde nije osetila slast pobede. Odbrana Al Ramte je kao najbolja u prvenstvu Jordana bila nepremostiva prepreka za domaćina. I dok je defanziva ostala na samo jednom primljenom golu posle pet odigranih kola, napad je odradio svoj deo posla, a trijumfu su kumovali pogoci Kulibalija u 22. i Zarika u 76. minutu.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara