Dragan Ćeran (©AFP)
Dragan Ćeran (©AFP)

AZIJA: Pahtakoru bod dovoljan za titulu, Bajangkara u seriji pobeda, Jokohama Marinos čuva drugo mesto

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 08:46

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu...

Izabrane vesti

(Fudbal, Japan 1)

Delovalo je nedvno da Jokohama Marinos ima snage da se suprotstavi vodećem Kavasakiju, a onda je potonji dao gas i pobegao ponovo na osetnu razliku. Uz utakmicu manje Marinos za liderom zaostaje 12 bodova, ali je ujedno i na bezbednoj udaljenosti od trećeplasiranog Kobea. Danas Jokohama dočekuje Saporo, koji je trenutno na 11. poziciji i koji je slavio samo dva puta na osam prethodnih mečeva u ligi. I to oba puta na strani. Marinos je tek na prošloj utakmici kod kuće doživeo prvi poraz na domaćem terenu u prvenstvu ove sezone, a onda se iskupio i slavio na strani kod Šonana.

SUPHANBURI - PATUM JUNAJTED, 13.00

(Fudbal, Tajland 1)

Posle pet uzastopnih ligaških domaćinstava Patum Junajted će odigrati drugi duel na strani ove sezone. Danas ide u goste Suphanburiju, koji je do sada sakupio tri boda manje uz meč više. Jedan bod iz minula tri duela stavljaju pritisak na domaće, pa Patum ne čeka lak posao. Gosti su na pet domaćinstava ostvarili tri pobede i dva poraza, a u poslednjem meču su lako izašli na kraj sa Muangtongom. Na sedam proteklih međusobnih obračuna gost se nije radovao, odnosno na 14 dosadašnjih okršaja to se desilo samo jednom.

PAHTAKOR - KIZILKUM, 13.15

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Vodeći sastav šampionata Uzbekistana danas ima priliku da matematički obezbedi titulu prvaka. Pahtakor ima meč manje i 11 bodova više od drugoplasiranog AGMK-a, pa mu sve sem poraza u okršaju sa Kizilkumom garantuje krunu. Do kraja prvenstva je presotalo još četiri kola, a kako Pahtakor ima bolji međusobni skor od najbližeg rivala, i remi mu je dovoljan. Kizilkum je u sredini tabele, najviše puta je remizirao u ligi, u čak 10 navrata, dok je Pahtakor jedina dva neuspeha doživeo u poslednje tri runde.

BAJANGKARA - PERSIB, 15.45

(Fudbal, Indonezija 1)

Sudar neporaženih u okviru 7. kola šampionata Indonezije. Vodeća Bajangkara dočekuje Persib koji je u seriji od četiri remija, a uz dve ostvarene pobede zauzima peto mesto, šest bodova iza protivnika. Bajangkara je do sada zabeležila pet trijumfa, od čega četiri vezana, i jedan nerešen ishod. Na poslednjih pet njihovih međusobnih mečeva domaćin duela se nije radovao.

AL BATIN - AL ŠABAB, 17.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Bio je Al Batin na pragu drugeovosezonske pobede u prošlom kolu na gostovanju Al Fajsaliju, ali je primio golu sudijskoj nadoknadi i nastavio post koji traje ukupno pet mečeva. Ipak, ekipa koju vodi Nenad Lalatović najzad je uspela da zatrese mrežu, i to dva puta, pošto prethodno na četiri duela nije postigla pogodak. Otuda su danas velika očekivanja u sudaru sa Al Šababom, koji je vezao četiri meča bez poraza, a na samo je tri boda iznad Al Batina. Na tri ovosezonska gostovanja Al Šabab je osvojio samo bod.

KATAR SC - UM SALAL, 18.45

(Fudbal, Katar 1)

Katar SC je u prošloj rundi ostvario prvu ovosezonsku pobedu u šampionatu Katara, a istom se nada Um Salal u ovom kolu. Katar SC je iznenadio Al Garafu na strani, da bi potom sa istim timom pre 10 dana igrao nerešeno u okviru Kupa, i sada je na dva vezana meča neporažen. Um Salal je pre šest dana porazio Al Šamal u Kup takmičenju, ali u ligi još čeka na skalp. Četiri puta je remizirao na pet utakmica. Problem je što je samo jednom gostovao, i tada je poražen od Al Garafe.



tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara