Rišairo Živković (©Starsport)
Rišairo Živković (©Starsport)

AZIJA: Rankovića i Živkovića čeka derbi u Singapuru, Jovanovićev Kučing skoro pet meseci bez pobede

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 09:32

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Singapur 1)

Srpskog trenera Aleksandra Rankovića i njegovu najnoviju akviziciju, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Rišaira Živkovića, sa Lajon Sitijem danas očekuje izuzetno važan meč. Moraju da idu na pobedu protiv Albireks Nigate ako žele da ostanu u trci za osvajanje titule. Trenutno je Tampines Rovers prvi na tabeli sa 44 poena i 19 odigranih utakmica, Albireks je drugi sa 41 bodom iz 17 mečeva, a Lajon Siti treći sa 39 poena iz 18 utakmica. Dakle, Lajonu samo trijumf „igra“. Ovo će mu biti treći okršaj sa Albireksom ove sezone, u martu je izgubio sa 4:0, ali ga je zato savladao 21. maja 3:2.

POHANG – DŽEDŽU JUNAJTED, 12.30

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Vezao je Ulsan dva uzastopna poraza, pa sada Pohang ima priliku da koliko-toliko smanji zaostatak za liderom. Trenutno je drugi na tabeli, sa čak 15 bodova manje od Ulsana. Doduše, ima još mnogo da se igra, uskoro će liga da bude podeljena i na plej-of i plej-aut, ali ako Pohang želi do titule, mora da počne da pobeđuje u seriji. A, na poslednja dva meča nema trijumf. Prvo je izgubio od Ulsana (1:0), a zatim je remizirao sa fenjerašem Suvonom Bluvingsima (1:1). Naredni rival mu je osmoplasirani Džedžu Junajted, koji ima osam poena manje od Pohanga. Gosti su u seriji od pet utakmica bez pobede (dva remija i tri poraza).

ŠENDŽEN – ŠANGAJ PORT, 13.35

(Fudbal, Kina 1)

Mini kriza i dva uzastopna remija Šangaj Porta prekinuti su u prošlom kolu, kada je savladan Vuhan Tri Tauns sa 3:1. Šangaj Port je tim trijumfom uvećao prednost na tabeli u odnosu na drugoplasiranu Šangaj Šenhuu, pošto je gradski rival poražen u tom kolu i sada zaostaje šest poena uoči 17. kola. Naredni Portov protivnik biće najslabija ekipa u ligi, Šendžen. Fenjeraš je u seriji od sedam uzastopnih poraza, ako mu računamo i neuspeh protiv Nantonga u Kupu Kine. U prvom susretu ove sezone Šangaj Port je savladao Šendžen sa 3:2. Bio mu je to čak sedmi uzastopni trijumf nad tim rivalom.

KUČING SITI – PERAK, 14.15

(Fudbal, Malezija 1)

Nije ovo dobra sezona za Kučing Siti, ekipu koju predvodi nekadašnji štoper Voždovca i Inđije Mihailo Jovanović. Posle 15 odigranih mečeva ima samo šest osvojenih poena (jedna pobeda, tri remija i 11 poraza), pa je pretposlednji na tabeli. Bodove će tražiti protiv Peraka, 11-plasirane ekipe u ligi, jedne od retkih koje su približno loše. Perak ima samo 10 bodova, seriju od pet uzastopnih poraza je prekinuo u prošlom kolu remijem sa Kelantan Junajtedom (1:1). Kučing je jedini trijumf ove sezone ostvario još 25. februara protiv Kelantana (2:1), u prvom kolu. U međuvremenu je jednom igrao i protiv Peraka, sredinom marta je izgubio sa 2:0.


tagovi

AzijaRišairo ŽivkovićAleksandar RankovićMihailo Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara