Kjogo Furuhaši (©Reuters)
Kjogo Furuhaši (©Reuters)

AZIJA: Samuraji na rehabilitaciji, Saudijska Arabija daje tri gola, Iranci u seriji

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.09.21. | 09:37

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Reprezentacija Južne Koreje predvođena Paulom Bentom bila je prva u drugoj fazi kvalifikacija, zaradivši 16 bodova u šest susreta, a u prvoj utakmici treće runde kola nije mogla da savlada selekciju Irana kod kuće. Domaći su imali ogromnu prednost u posedu i udarcima, nisu dozvolili protivniku da stvori ništa, ali nisu mogli da zatresu mrežu. Danas se sastaje sa Libanom, koji je završio u drugoj fazi iza sadašnjeg protivnika, daleko šest bodova. U prvom kolu, Liban je osvojio bod na gostovanju Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

VIJETNAM - AUSTRALIJA, 14.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Selekcija Vijetnama pod vođstvom Parka Hang-sea završila je na drugom mestu u ukupnom plasmanu u drugoj fazi borbe za Svetsko prvenstvo, zaradivši 17 bodova u osam mečeva i izgubivši samo jedan bod od lidera. U trećoj rundi gostovala je Saudijskoj Arabiji, gde je bila potpuno nadigrana u svim aspektima igre, iako je već u trećem minutu povela. Ali, ispostavilo se da je ovaj šut bio jedini ka protivničkom golu. Domaći su posle pauze tri puta pogodili i prekrenuli. Danas Vijetnam ima ponovo težak zadatak, jer mu u goste dolazi Australija, koja je u protekloj fazi bila najbolja u grupi sa maksimalnim ućinkom. Selekcija Grejema Arnolda primila je samo dva gola u osam mečeva, a postigla je 28 golova. Sokerosi su u novoj rundi kvalifikacija ugostili Kinu i slavili sa 3:0.

KINA - JAPAN, 17.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Kineska selekcija je kao drugoplasirana prošla u treći krug kvalifikacija, a tamo je izgubila prvu borbu i danas je pod pritiskom protiv Japana. Kina nije uspela da zaustavi Australiju, pošto je u potpunosti prepustila inicijativu protivniku (0:3). Samuraji su među glavnim pretendentima na prolaz u plej-of, ali su se okliznuli na startu. Japanci su dočekali Oman u statusu izrazitog favorita, ali nešto nije išlo po planu i poraženi su minimalcem. Samuraju nastoje da se rehabilituju, a duel protiv Kine je dobra prilika.

OMAN - SAUDIJSKA ARABIJA, 18.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Još jedna utakmica drugog kola treće faze azijskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo odigraće se na terenu u Muskatu. Reprezentacija Omana dočekuje Saudijsku Arabiju. Oba tima su pobedom startovala u novom delu kvalifikacija. Oman je prilično neočekivano pobedio Japan sa 1:0. Domaćini predstojeće borbe nisu bili favoriti, ali su igrali bolje. Saudijska Arabija je bila favorit protiv Vijetnama, i slavila je sa 3:1 pošto je bila u minusu. Oman je vezao četiri pobede u svim takmičenjima, a Saudijska Arabija šest, dok je na poslednjih pet postizala tri ili više pogodaka.

IRAK - IRAN, 20.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Poslednji meč drugog kola treće faze kvalifikacija za Mundijal u Kataru igra se u Dohi. Reprezentacija Irana ugostiće Irak. Selekcije nisu izgubile u prvim utakmicama u ovoj fazi. Irak je preživeo u duelu sa Južnom Korejom i izborio 0:0. Poslednje tri utakmice iračke selekcije kojom rukovodi iskusni Dik Advokat završene su sa maksimalno dva viđena gola. Iran je, pak, imao terensku nadmoć u duelu sa Sirijom, ali je samo jednom uspeo da probije bedem i osvoji tri boda. Iran je vezao osam pobeda, a na četiri protekla susreta nije primio gol.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara