Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AZIJA: Seča favorita u Kupu Kine, Piksijev bivši klub ispao na penale

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 20:38

Evo pregleda najzanimljivijih mečeva sa azijskog kontinenta

HEBEJ CFFC – ŠANKSI ČANKGAN – 0:1

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Kine)

Hebej je bio dva meseca bez utakmica u nogama, zbog pauze koja je nastupila u šampionatu Kine, i to je ostavilo traga. Tolikog da nije mogao drugoligaša da eliminiše iz kupa te zemlje. Šanksi Čankgan su golom Onoegbua ozborili plasman u osminu finala.

GUANGDŽOU SITI – ČENGDU – 1:1, penalima 4:5

(Fudbal, Kup Kine)

Pokazao je Čengdu protiv bivšeg kluba Dragana Stojkovića Piksija zašto ga mnogi smatraju jednim od glavnih kandidata da skoči u viši rang. Četvrtoplasirani tim druge lige Kine pošteno je namučio Guangdžou Siti. Član kineske elite elinisan je, Čengdu je bolje izvodio penale, a strelac odlučujućeg gola u penal lutriji bio je Žang.

ŠANGAJ ŠENHUA – SIČUAN MINZU – 3:0

(Fudbal, Kup Kine)

Favoriti su se danas obrukali protiv drugoligaša, ali ne i Šangaj Šenhua protiv trećeligaša. Ispadanje bi bilo prava senzacija. U prvom meču ikada između ova dva tima, Šangaj je rutinirao Sičuan Minzu. Otvorio je rivala na vreme, a onda u završnici spakovao još dva komada za dva minuta.

ŠANGAJ PORT – KSIJAN DAKSING – 1:0

(Fudbal, Kup Kine)

Iako je Šangaj Port, šampion Kine od pre tri sezone i jedan od kandidata za ovosezonski naslov prvaka, bio izrazit favorit u duelu šesnaestine finala sa trećeligašem, prošao je na jedvite jade. Plesao je Šangaj Port po tankoj žici iznad ambisa, ljuljao se, ali ga Ksijan nije pogurao, već je Li u 95. minutu pogodio za prolaz.

AL AMARI – MERKAZ – 3:1

(Fudbal, Palestina 1)

Svakom nizu dođe kraj. Tako i crnoj seriji Al Amarija. Raspucao se Al Amari u sudaru sa Merkazom i upisao prve bodove u novoj sezoni. Prethodno je imao četiri poraza. Dobio je domaćin derbi začelja i izjednačio se na tabeli sa Merkazom, koji je posle uvodne pobede napakovao četiri poraza. Svi golovi pali su u drugom poluvremenu, a Merkaz je u finišu samo ublažio poraz.

PAKISTAN ER FORS – KRL - 2:2

(Fudbal, Pakistan 1)

KRL je jedini tim u prvnestvu Pakistana koji je bez poraza, a ishod današnjeg susreta mu je i te kako išao na ruku. Odbranio se KRL od Pakistan Er Forsa. Gubio je 2:0 posle prvog poluvremena - nije se predao. Uzvratio je u nastavku i sačuvao prvo mesto.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara