Ranko Popović (©Shutterstock)
Ranko Popović (©Shutterstock)

AZIJA: Stojišić se nada debiju u Džej ligi, a Popović plasmanu u nju

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.06.21. | 09:20

Pogledajte koji nas to značajni fudbalski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu...

Izabrane vesti

(Fudbal, Japan 1)

Malo poznati srpski golman Nedeljko Stojišić zimus je stigao u Sendaj, ali još nije zabeležio nijedan meč u Džej ligi. Nedavno je u Liga kupu protiv Hirošime dobio priliku da debituje za Japance, pa se nada da bi uskoro mogao da zabeleži i prvi nastup u prvenstvu. Prednost u odnosu na nekadašnjeg čuvara mreže BASK-a ima Poljak Jakub Slovik. Međutim, Sendaju ne ide za sada dobro, u zoni je ispadanja, pa je možda vreme za promene. Uoči meča sa Kašimom eliminisan je iz Kupa Japana, i to od trećeligaša Morioke (1:0). Kašima je u istom takmičenju savladala takođe trćeligaša JSCC sa 8:1.

MITO - JAMAGATA, 11.00

(Fudbal, Japan 2)

Duel timova sa sredine tabele. Jamagata je deveta, sa 27 bodova, dva više od desetoplasiranog Mita. Gledajući ligašku formu, gosti nemaju poraz na poslednjih pet kola. U tom periodu su pobedili četiri puta i remizirali sa Čibom. U Kupu Japana su međutim pre desetak dana Lulinja i drugovi izgubili od prvoligaša Oite. Mito je takođe ispao, Kusatsu ga je savladao sa 3:0 i tako naneo četvrti poraz na poslednjih šest mečeva. Poslednja dva susreta Mita i Jamagate, odigrana 2020. godine, završena su rezultatom 1:1.

BUSAN I PARK - ANJANG, 11.30

(Fudbal, Južna Koreja 2)

Posle ispadanja iz prve lige Busan traži put ka ekspresnom povratku u elitu. Trenutno je peti na tabeli, sa četiri boda manje od Gimčeona, koji zauzima jedinu poziciju koja vodi direktno u viši rang, ali i dve odigrane utakmice manje. Danas mu je rival Anjang, koji takođe ima najviše ambicije i trenutno je treći na tabeli sa tri poena više od Busana, ali i mečem više. Na kraju sezone će timovi koji zauzmu od druge do četvrte pozicije da igraju u plej-ofu, tako da ima prostora i za više ekipa da se izbore za elitu. Anjang je već savladao Busan ove sezone, na svom terenu je sredinom aprila trijumfovao sa 2:1.

URAVA - ŠONAN, 12.00

(Fudbal, Japan 1)

Urava nastavlja pohod na povratak u vrh tabele. Na poslednjih 14 mečeva u svim takmičenjima ima samo jedan poraz i pet remija, što dovoljno govori o njenoj formi. Trenutno je osma na tabeli sa 28 bodova, devet manje od drugoplasirane Nagoje, koja zauzima jedno od dva mesta koja vode u kvalifikacije za Ligu šampiona. Međutim, Urava je do sada odigrala tri utakmice manje i ukoliko trijumfuje u zaostalim mečevima umešaće se u borbu za elitno takmičenje. Poslednja tri meča Urave i Šonana završena su identičnim rezultatom, 0:0, uključujući i oba koje su odigrali ove godine u Liga kupu.

KUSATSU - MAČIDA, 12.00

(Fudbal, Japan 2)

Srpski stručnjak Ranko Popović i dalje pokušava da izbori sa Mačidom plasman u viši rang. Posle dva poraza u poslednja tri kola malo mu je teše, drugoplasirana Ivata mu beži 13 bodova, uz odigrani meč više. Rival danas mu je Kusatsu, jedan od najslabijih timova u ligi. Dugo je bio u zoni ispadanja, ali u poslednja četiri kola nije izgubio, osvojio je šest bodova i sada je preskočio crtu na tabeli. Uz to je deklasirao i Mito u Kupu Japana sa 3:0, čime je samo potvrdio dobru formu. Mačida, računajući i kup, ima samo jednu pobedu u poslednjih pet mečeva. Na oba susreta Kusatsua i Mačide prošle sezone slavila je ona ekipa koja je bila gost. Mačida sa 1:0, Kusatsu zatim sa 3:0. Domaćin je trijumfovao samo jednom na osam duela.


tagovi

Japan 1Japan 2Južna Koreja 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara