Vladimir Stojković (©Reuters)
Vladimir Stojković (©Reuters)

AZIJA: Stojković slavio na premijeri, Elkeson se poigrao sa Ćingdaom

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.08.21. | 22:03

Pročitajte pregled najzanimljivijih mečeva sa azijskog kontinenta

ČONBUK – GVANGĐU 3:0 (2:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Nije bilo dileme u duelu drugoplasiranog i posslednjeplasiranog tima lige. Čonbuk je rutinski odradio posao i već u 72. minutu otklonio sve dileme. Poveo je preko Kim Min Kjeoka u 31. minutu, a samo tri minuta kasnije je Iljutčenko povisio na 2:0. Isti fudbaler je postavio konačan rezultat posle 27 minuta igre u nastavku.

GUANGDŽOU – ĆINGDAO 5:0 (2:0)

(Fudbal, Kina 1)

Poigrao se Elkeson sa Ćingdaom. Dva gola je dao u prvom poluvremenu i to u razmaku od sedam minuta (22. i 29. minut). Potom je posle šest minuta igre u nastavku kompletirao het-trik. Sve je bilo jasno u Guangdžouu, ali se domaćin nije zaustavio. Alan je već u 55. minutu povisio na 4:0, da bi Tan postavio konačan rezultat u 89. minutu.

AL FAJSALI – AL BUKA 5:0 (4:0)

(Fudbal, Jordan 1)

Nije bilo dileme da će Al Fajsali upisati ubedljivu pobedu, ali domaćin je baš bio nemilosrdan. U periodu od 21. do 46. minuta postigao je četiri pogotka. Nije se tu zaustavio, pošto je Al Ravashed uspeo da se upiše u listu strelaca sredinom drugog dela igre. Al Buka je ostala zakucana za dno tabele, nema bodova posla 13 kola, uz gol razliku 5:37.

AL FEJHA – AL ITIHAD 1:0 (1:0)

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Doskorašnji golman Partizana Vladimir Stojković ovog meseca je napustio Humski i potpisao za Al Fejhu. Debi je imao kao iz snova, ostao je nesavladan, a njegov tim, koji s klupe predvodi nekadašnji strateg crno-belih Vuk Rašović, napravio je iznenađenje i na premijeri dobio Al Itihad sa 1:0.

Opširnije OVDE.

AL RAMTA – AL VIHDAT 3:2 (3:0)

(Fudbal, Jordan 1)

Dobro su gosti oznojili domaćina, ali i sve koji su odigrali keca. Iako je Al Ramta stigla do tri gola prednosti već na poluvremenu, Al Vihdat je uspeo da se vrati i uvede meč u neizvesnu završnicu. Al Džavabr je najavio povratak gostiju u 50. minutu, da bi Zatara u 89. doveo goste na gol zaostatka. Izdržao je ipak domaćin i upisao pobedu.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara