Fudbaleri Čonbuka (©Reuters)
Fudbaleri Čonbuka (©Reuters)

AZIJA: Tajlanđani kao "predjelo" za Čonbuk, Pohang u padu, Pahtakor "čisti" redom

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.09.21. | 10:05

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Čonbuk se nalazi na drugom mestu u domaćem prvenstvu i zaostaje četiri boda za liderom Ulsanom. U prošlom kolu aktuelni šampion Južne Koreje gostovao je upravo vodećem rivalu, i izborio remi bez golova. Što se tiče Azijske Lige šampiona, južnokorejski velikan lako je osvojio svoju Grupu H, osvojivši 16 bodova u šest mečeva, i bio je sedam bodova ispred japanske Gamba Osake. Tim je postigao 22 gola na ovim mečevima i postao jedan od najboljih po ovom pokazatelju među svim klubovima. Danas u borbi za četvrtfinale dočekuje Patum Junajted, koji posle dva uvodna kola tajlandskog šampionata ima četiri boda i deli prvu liniju sa Buriramom. U grupi Azijske Lige šampiona tajlandski klub završio je drugoplasiran sa 12 bodova, šest bodova iza južnokorejskog Ulsana.

SEREZO OSAKA - POHANG, 11.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Serezo Osaka je 12. u domaćem šampionatu Japana posle 28 kola, a prednost ekipe u odnosu na zonu ugroženih je 13 bodova. Serezo je izgubio četiri puta u poslednjih 10 susreta i pokazuje nestabilne rezultate. U prošlom kolu tim iz Osake je na svom terenu poražen od Saporoa. Što se tiče kontinentalne elite, japanski tim je bio najbolji u grupi sa 14 bodova u šest utakmica, primivši samo dva gola. Za mesto u četvrtfinalu Serezo se bori sa Pohangom, koji je pao na peto mesto u nacionalnom šampionatu i rizikuje da ne uđe u plej-of. U poslednjem kolu Pohang je izgubio od Daegua na svom terenu, odnosno pobedio je samo tri puta u poslednjih 10 mečeva. Kada je reč o Ligi šampiona, južnokorejski sastav je završio kao drugi u svojoj grupi zaradivši 11 bodova, iza japanske Nagoje.

PAHTAKOR - NAVBAHOR, 16.00

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Pahtakor suvereno gazi ka odbrani trona u šampionatu Uzbekistana. Ima 14 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Sogdijanu, a do kraja je preostalo da odigra još devet rundi. Sudeći prema formi, Pahtakor neće imati problema da dovrši posao, jer još nijednom u dosadašnjih 17 kola nije poražen. Ostvario je 15 pobeda uz dva remija, a najzaslužniji za takav bilans je srpski napadač Dragan Ćeran, koji je prvi strelac lige sa 10 pogodaka. Pahtakor nije primio gol na šest prethodnih duela u svim takmičenjima, pa se teško danas piše Navbahoru u sklopu 18. runde šampionata. Gosti su u sredini tabele, bliži borbi za izlazak na međunarodnu scenu nego za opstanak, ali beleže promenljive rezultate.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara