Leandre Tavamba, (Foto: Starsport)
Leandre Tavamba, (Foto: Starsport)

AZIJA: Tavamba bolji od Miletića, Vukovićev Kingdao do pobede u sudijskoj nadoknadi

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.05.21. | 23:34

Pročitajte pregled najvažnijih utakmica odigranih danas na azijskom kontinentu

KIČI – LI MEN VORIORS 0:1 (0:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Hongkong 1)

Serija od sedam pobeda Kičija okončana je protiv Li Men Voriorsa koji su do pobede stigli golom Žila u petom minutu sudijske nadoknade. Minimalni trijumf gostiju vratio je potpunu eizvesnost u trku za ptvo mesto s obzirom da je Kiči tako ostao na 34 boda koliko ima i Istern AA te će naredna dva kola doneti razrešenje dilema, a gotovo izvesno će trenutak odluke predstavljati poslednje kolo u će snage odmeriti upravo dva najbolja kluba.

KINGDAO – ČONGKING 1:0 (0:0)

(Fudbal, Kina 1)

Kingdao srpskog internacionalca Jagoša Vukovića savladao je Ćongking u 5, kolu šampionata Kine, a gol vredan tri boda za domaćina postigao je Liu Jian u trećem minutu sudijske nadoknade. Trijumf Kingdaoa režirao je dvojac rezervista, francuski ofanzivac Alesandrini uposlio je strelca jedinog gola i dako naneo treći poraz gostima u sezoni.

INČEON – GVANGDŽU 2:1 (0:1)

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Preokretom u drugom poluvremenu Inčeon je stigao do tri boda u duelu sa poslednjplasiranim timom šampionata Južne Koreje. Gvangdžu je golom Eom Von Sanga stuigao do prednsti u 24. minutu, ali je početkom drugog dela igre Stefan Mugoša doneo izjednačenje domaćinu i nagovestio preokret koji je režirao Song Si Vao u 90. minutu i doneo pobedu Inčeonu.

AL FUDŽAIRA – AL VAHDA 1:4 (0:3)

(Fudbal, Ujedinjeni Arapski Emirati 1)

Rutinskom pobedom Al Vahda je produbila muke Al Fudžire koja je 19. put u sezoni ostala praznih šaka, te se zadržala u opasnoj zoni i na pretposlednjem mestu. Gosti su sa tri pogotka već pre odlaska na odmor razrešili sve dileme, a Matavz je drugim golom povisio vođstvo pa se pogodak Gumaila ispostavio samo kao počasni.

AL RAED – AL TAVON 1:2 (0:1)

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Duel bivših igrača Partizana Nemanje Miletića i Leandra tavambe pripao je timu kamerunskog napadača. Pobedu Al tavona najavio je Slnabit pogotkom u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena na asistenciju Kakua, a upravo Paragvajac je golom u drugom minutu nasavka udvostručio prednost. Nadu domaćinu vratio je Almogren u 82. minutu, međutim Al Raed nije mogao makar do boda.

DAMAK – AL ITIHAD 1:1 (1:0)

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Upšrkos činjenici dase nalazi na pretposlednjem mestu u šampionatu Saudijske Arabije, Damak je nastavio da mrsi račune rivalima, a novi u nizu rivala protiv kojeg je ostao neporažen je Al Itihad. Domaćin je golom Zelaje u 8. minutu nagovestio da bi i šesti susret u nizu mogao da ostane neporažen, ali je slavlje rivalu pokvario Rodriges golom u 84. minutu za remi.


tagovi

Leandre TavambaNemanja MiletićAzija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara