Fudbaleri Al Hilala (©AFP)
Fudbaleri Al Hilala (©AFP)

AZIJA: Tavamba kvari šampionsko slavlje Al Hilala, derbiji u Južnoj Koreji i Hongkongu, Japanci se u Singapuru vraćaju na vrh

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.05.21. | 08:41

Pogledajte koji nas to značajni fudbalski događaji očekuju danas na najvećem kontinetnu...

ANGKOR TAJGER – BEUNG KET – 10.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Kambodža 1)

Slobodan prostor u kalendaru je omogućio u Kambodži da se odigraju neke od zaostalih utakmica. Tako u meču 3. kola Angkor Tajger dočekuje Beung Ket, koji je do sada samo dva puta izlazio na teren u novoj sezoni i oba puta je izgubio. Angkor je neporažen iz prva četiri meča, osvojio je 10 bodova i drugi je na tabeli. Bolji je samo Fnom Penh Kraun, koji ima maksimalan učinak. Tigrovi su poslednjih godina često remizirali sa Beungom, na sve četiri takmičarske utakmice koje su odigrali u poslednje dve i po godine. Od početka pandemije koronavirusa se nisu sastajali.

GEJLANG JUNAJTED – ALBIREKS NIGATA – 11.30

(Fudbal, Singapur 1)

Posle neočekivanog poraza Tampines Roversa od Huganga (2:3) čini se da će za titulu u Singapuru da se bore samo aktuelni prvak Albireks Nigata i Lajon Siti. Satelit klub japanskog drugoligaša danas gostuje Gejlangu, a pobedom bi ponovo preuzeo lidersku poziciju na tabeli. Albireks još uvek ne zna za poraz, u prvih 10 kola je samo tri puta remizirao, sve ostale je savladao. Među njima i Gejlang, početkom aprila sa 1:0. Bila je to četvrta uzastopna pobeda nad njima bez primljenog gola. Gejlang je izgubio šest od poslednjih sedam utakmica, od Lajon Sitija sa ogromnih 8:0.

DAEGU – ĐEONBUK – 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Veliki derbi u Južnoj Koreji, sastaju se dva favorita za titulu, trenutno četvrti i drugi tim na tabeli. Daegu je malo lošiji, ima tri poena manje i meč više od Đeonbuka, a eventualnom pobedom bi prišao lideru Ulsanu na četiri boda zaostatka. U odličnoj je formi, nema poraz na poslednjih sedam mečeva, a niz od šest uzastopnih pobeda prekinuo je u prošlom kolu remijem sa Suvonom (1:1). Đeonbuk u prvih 13 kola nije izgubio nijednu utakmicu, ali mu je onda pala forma i na poslednja dva meča je izgubio od Suvona (1:3) i Ulsana (2:4). Sada vadi fleke protiv tima kojeg je pobedio na poslednjih pet susreta, četiri puta sa 2:0.

HK PEGAZUS – LI MEN VORIORS – 14.00

(Fudbal, Hongkong 1)

Poslednja šansa za Pegaze i Ratnike da se umešaju u borbu za titulu ili makar za plasman u AFC kup. Za liderskim duom Pegazus kaska šest bodova, a Li Men sedam. Pobednik bi smanjio zaostatak za makar jednim od njih, dok remi nikome ne odgovara. Ratnici su u sjajnoj formi, pobedili su na poslednja četiri meča, uključujući i oba u plej-ofu. Kiči su pobedili sa 1:0, a Istern sa 2:1. Pegazus je takođe u prošlom kolu bio bolji od Kičija (2:1), najboljeg tima ligaškog dela prvenstva. U ligi su i Pegazus i Voriorsi po jednom savladali svog narednog protivnika, a na oba meča je došlo GG.

AL TAVON – AL HILAL – 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Ukoliko Al Hilal večeras trijumfuje, osvojiće titulu po 17. put. Najtrofejniji tim Saudijske Arabije tako bi povećao razliku u odnosu na Al Nasr na osam trofeja prednosti. Sve je spremno za proslavu u Rijadu, ali ne čeka ga lak posao u Al Tavonu. Tim za koji igra nekadašnji napadač Partizana, Leandre Tavamba, mora da trijumfuje ako želi da se plasira u Ligu šampiona, pošto je trenutno četvrti na tabeli, sa tri boda zaostatka u odnosu na Al Itihad koji zauzima mesto koje vodi u kvalifikacije za elitno takmičenje. Al Hilal je slavio na poslednja tri susreta, ali svi su bili neizvesni. U januaru ove godine bilo je 2:0 za lidera prvenstva.


tagovi

Al HilalAl TavonLeandre Tavamba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara