Fudbaleri Čonama (©YouTube/AFC)
Fudbaleri Čonama (©YouTube/AFC)

AZIJA: Treće kolo Lige šampiona u tri grupe, najlepša priča sezone udara na Siti

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.04.22. | 08:44

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Očekivano lako je domaćin G grupe izašao na kraj sa južnokorejskim drugoligašem Čonamom, koji je u eliti samo zato što je osvojio nacionalni kup. Pobedom sa 2:0 došao je u situaciju da se bori sa Melburn Sitijem za prvo mesto i plasman u osminu finala, posle remija (1:1) u prvom njihovom okršaju. Važno je samo da Tajlanđani u naredna dva kola ne zabrljaju protiv najvećeg autsajdera u grupi, Junajted Sitija sa Filipina. Junajted Siti još čeka na prvi gol u elitnom takmičenju, izgubio je do sada od Čonama sa 1:0 i od Melburn Sitija sa 3:0.

ŠANDONG – LAJON SITI, 13.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Šandong, baš kao i Gvangdžou, elitno takmičenje opet igra sa rezervama zbog pandemije korona virusa i oštrih mera koje bi zadesile ekipu po povratku u Kinu. Rezultati u prva dva kola bili su u skladu sa time, južnokorejski Daegu je slavio sa 7:0, a japanska Urava sa 5:0. Sada će svoju pobedu probati da upiše i singapurski predstavnik Lajon Siti. Lavovi su već priredili jedno iznenađenje u eliti, u drugom kolu su savladali Daegu sa 3:0 i tako se iskupili za poraz od Urave prethodno sa 4:1. Singapurski klubovi generalno igraju utakmice sa mnogo golova, što može da bude jasna smernica za duel sa podmlađenim Kinezima.

DAEGU – URAVA, 16.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Napisali smo već, Daegu je razočarao svoje navijače porazom od Lajon Sitija sa preubedljivih 3:0. Zakomplikovao je tako sebi položaj u elitnom takmičenju, jer iz grupe dalje sigurno ide samo prvoplasirani tim. U osmini finala će se naći i tri najbolje drugoplasirane ekipe iz konferencije, ali tu Južnokorejci nisu jedini koji se pitaju. Zato, protiv Urave u naredna dva meča ne smeju da izgube. Što ih stavlja u veoma težak položaj. Japanci su pokazali najviše u grupi, što njihova gol-razlika 9:1 dovoljno pokazuje.

KAVASAKI FRONTEJL – JOHOR DT, 16.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Prilično neobična situacija u I grupi. Posle dva kola Johor iz Malezije vodi na tabeli, uprkos tome što je Kavasaki u prošlom meču upisao trijumf sa 8:0, nad Gvangdžouom. Johor je iznenadio Ulsan (2:1), Kavasaki prethodno nije uspeo da savlada Južnokorejce (1:1), pa je sada na -2. Zvuči čudno, ali Japancima su naredna dva meča i okršaji sa Johorom ključni za prolaz dalje. Jer, Ulsan će gotovo sigurno da upiše šest bodova iz duela sa Kinezima, pa Kavasaki nema luksuz da negde omane.

MELBURN SITI – ČONAM, 16.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Najlepša priča ovogodišnje Lige šampiona u Aziji je dobila bolni susret sa realnošću. Južnokorejskog drugoligaša Čonam je u prošlom kolu savladao Patum Junajted (2:0) i tako značajno udaljio od osmine finala. Sada osvajač Kupa Južne Koreje mora da se „čupa“ protiv filijale Mančester Sitija i aktuelnog prvaka Australije, Melburna. Australijanci su iz prva dva kola osvojili četiri boda, po svemu sudeći boriće se sa Patumom za plasman u narednu fazu. Osim ako Čonam ne priredi još neko iznenađenje.


tagovi

AzijaAzijska liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara