Reprezentativac Vijetnama sa zastavom (©Reuters)
Reprezentativac Vijetnama sa zastavom (©Reuters)

AZIJA: Vijetnam kreće u odbranu Suzuki kupa, po jedan meč u ligama Indonezije i Indije

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.12.21. | 08:42

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Suzuki kup)

U nedelju je počelo 13. izdanje Suzuki kupa, takmičenja koje igraju samo selekcije iz jugoistočne Azije. Ove godine je takmičenje podeljeno na dve grupe od po pet ekipa, a po najbolje dve će se plasirati u polufinale. Jedan od favorita za drugo mesto je Malezija, osvajač takmičenja iz 2010. godine i jedna od samo četiri selekcije koje su uspevale da se popnu na tron. I Kambodža i Malezija su kvalifikacije za Mundijal u Kataru završile u drugoj fazi u junu, s tim što je Malezija umalo uspela da se domogne drugog mesta i prođe dalje. Imala je 12 bodova iz osam kola u svojoj grupi, dok je Kambodža u svojoj bila ubedljivo poslednja, sa jednim poenom i gol-razlikom 2:44.

LAOS – VIJETNAM, 13.30

(Fudbal, Suzuki kup)

Vijetnam je došao do poslednje faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali tu je konkurencija bila prejaka za njega. Iz prvih šest kola ima šest poraza i više nema šanse da se plasira na završni turnir. Zato se sada okreće regionalnom takmičenju, gde brani trofej. Iz 2018. godine. Prvi rival mu je Laos, koji je 11 puta učestvovao na Suzuki kupu i nijednom nije prošao grupnu fazu. Ove dve reprezentacije su igrale i 2018. godine u grupi, a tada je Vijetnam rutinski osvojio bodove, pobedivši sa 3:0. Isti rezultat je viđen i 2014. godine, kada su takođe igrali Laos i Vijetnam na Suzuki kupu.

BAJANGKARA SOLO – PERSELA, 14.45

(Fudbal, Indonezija 1)

U odličnoj je situaciji Bajangkara Solo posle 15 kola, nešto manje od pola šampionata. Lider je na tabeli sa 33 poena, ima dva boda više od drugoplasiranog Persiba i seriju od tri meča bez poraza je prekinuo u prošlom kolu trijumfom nad Persipurom. Danas se sastaje sa Perselom, koja se bori za opstanak i ima samo 13 bodova. Gosti ne znaju za pobedu duže od mesec dana, na poslednjih šest mečeva su osvojili ukupno dva poena. Poslednji put su se ove dve ekipe sastale u septembru 2019. godine, kada su odigrale 1:1.

DŽAMŠEDPUR – ATK MOHUN BAGAN, 15.00

(Fudbal, Indija 1)

Posle uvodne dve pobede fudbaleri ATK Mohun Bagana su imali bolno prizemljenje. Prošle srede ih je na njihovom terenu deklasirao Mumbaj Siti sa 5:1. Ne može opravdanje za slabo odigranu utakmicu da se pronađe ni u isključenju Tangrija početkom drugog poluvremena, jer je tada već bilo 3:0. Džamšedpur se uzda u to da je rival izgubio samopouzdanje i da će mu to olakšati da ostane neporažen. Za sada posle tri utakmice ima dva remija i jednu pobedu, uz gol-razliku 5:3. Prošle sezone su u direktnim okršajima oba tima po jednom trijumfovali, svako na svom terenu.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara