Andres Inijesta sa saigračima (©Reuters)
Andres Inijesta sa saigračima (©Reuters)

Azijska Liga šampiona: Melburn Viktori strepi od Inijeste

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 08:55

Legendarni španski as biće glavni adut Visel Kobea u plej-ofu protiv osvajača Kupa Australije. "Svi znaju koliko je opasan, ne smemo mu dozvoliti da ima mnogo loptu u nogama," kaže kapiten Viktorija Džoš Brilante

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sidneja)

Još šest mesta ostalo je da se popuni u Ligi šampiona Azije, a derbi plej-ofa igra se u utorak (11.00) u Japanu, gde Visel Kobe sa Andresom Inijestom i Bojanom Krkićem u timu dočekuje osvajača Kupa Australije, ekipu Melburn Viktorija.

Izabrane vesti

Gosti su prihvatili ulogu autsajdera i sudeći prema izjavama najviše strepe upravo od nekadašnjeg plejmejkera Barselone i španske reprezentacije.

"Svi znaju ko je Inijesta i kakav je kalibar igrača. Fantastičan je na lopti, izuzetno pametan i veoma opasan. Moramo biti vrlo oprezni i koncentrisani da mu ne dozvolimo da ima mnogo loptu u svom posedu", kaže kapiten Viktorije Džoš Brilante.

Njegovo mišljenje dele i ostali igrači australijskog kluba, kojem od osvajanja trofeja u FFA Kupu, početkom februara, malo šta polazi od ruke. Višestruki prvaci A-lige zabeležili su samo dve pobede, uz jedan remi i čak tri poraza, zbog čega su sa vodeće pozicije pali na peto mesto u prvenstvu.

11.00: (1,63) Kobe (3,60) Melburn Viktori (5,20)

Ipak, trener Viktorije Toni Popović kao da pokušava da istera strah iz svojih igrača, ponavljajući mantru da "nemaju zbog čega da strepe od legendarnog Inijeste". Ipak, ni trofejni stručnjak koji je 2014. sa Vonderersima iz Zapadnog Sidneja osvojio azijsku Ligu šampiona, nije baš bezbrižan pred meč sa Viselom. Popović smatra da situacija u kojoj se nalazi rival iz Kobea (bez pobede u prvih šest kola Džej lige), nije baš najsrećnija okolnost po njegov tim.

"Veoma su opasni kada krenu u napad, igraju brz i agresivan fudbal, s odbranom koja uvek stoji vrlo visoko. Siguran sam da nisu nimalo srećni kako im trenutno ide, jer ne beleže rezultate kakve žele. Ali, bez obzira na to, imaju naše poštovanje", istakao je nekadašnji australijski reprezentativac, dodajući da njegova ekipa ne sme da igra u strahu.

U plej-ofu za Ligu šampiona Azije igra se samo po jedna utakmica. Pobednik duela između Visel Kobea i Melburn Viktorija popuniće Grupu F, u koju su već svrstani kineski Šandong Tajšan, japanska Urava Red Dajmonds i Lajon Siti Sejlors iz Indonezije.

Australija ima već dva predstavnika u grupnoj fazi - Melburn Siti koji se plasirao direktno kao prvak države i Sidnej FK koji je u kvalifikacijama izbacio ekipu Kaja sa Filipina.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - PLEJ-OF

Utorak

11.00: (1,63) Kobe (3,60) Melburn Viktori (5,20)

11.00: Ulsan - Port

11.30: (1,63) Daegu (3,60) Buriram Junajted (5,20)

16.50: (1,23) Al Tavun (5,50) Al Džaiš (12,0)

17.15: (1,75) Šarža (3,35) Al Zavra (4,70)

17.15: (2,40) Banijas (3,00) Nasaf (3,05)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Azijska liga šampionaVisel KobeMelburn Viktori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara