Bačenih 40.000.000 evra Aston Vile, sledeća stanica je druga liga Španije

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 16:57

Brazilac na novoj pozajmici

Kada se Aston Vila 2019. godine vratila u Premijer ligu posle tri sezone drugoligaškog fudbala, odradila je ludački prelazni rok i potrošila tog leta čak 150.000.000 evra na pojačanja.

Kupljeno je desetak pojačanja od kojih su se retki (Daglas Luiz i Tajron Mings) ispostavili kao pogoci. Više je bilo promašaja: Trezege, Engels, Jiton, Hota, Nakamba... Ali najveći promašaj je bio onaj najskuplji. Brazilski napadač Vesli je kupljen od Briža za 25.000.000 evra kao najskuplje pojačanje u istoriji kluba. Bio je to bačen novac...

Izabrane vesti

Vesli nikada na Vila Parku nije opravdao ni delić očekivanja. U prvoj serzoni su mu dali šansu da dvadesetak utakmica, čekali ga... A onda je pokidao ligamente kolena. I morao na višemesečnu pauzu. Potom je usledila nova povreda kolena i u drugoj sezoni je na terenu u Premijer ligi proveo svega petnaestak minuta.

Tada je Vila digla ruke od njega i vratila ga u Briž na pozajmicu da Belgijanci makar skinu deo njegove visoke plate koja je koštala klub blizu 4.000.000 evra godišnje. Ni u Belgiji nije proigrao, upisao je šest mečeva i nije dao nijedan gol. Prošlu sezonu je proveo na pozajmici u brazilskom Internasionalu ali je i tamo razočarao. Zahvalili su mu se i Brazilci...

A Veslijev ugovor sa Vilom traje još dve godine. Plata ide... Novo utočiše su mu našli u španskom drugoligašu Levanteu. Danas je stigao u klub iz Valensije na jednogodišnju pozajmicu. Jasno je da Španci mogu da mu plaćaju samo delić plate iz Engleske. I da će mu vrednost teško skočiti pa da Vila izvuče makar deo uloženog novca. Računajući obeštećenje i bruto platu za pet godina, Vesli će Engleze koštati oko 40.000.000 evra. I pamtiće se kao jedan od najvećih promašaja u istoriji kluba.


tagovi

VesliLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara